Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare, obligată de BAT la plata a peste 20.000 de euro către Marius Dobă

Baschet .ro

Baschet .ro
05.12.2019

CSM Satu Mare, obligată de BAT la plata a peste 20.000 de euro către Marius Dobă

Clubul Sportiv Municipal Satu Mare se îngroapă încet-încet în datorii către foștii colaboratori. După ce tehnicianul Jose Araujo a poprit conturile clubului sătmărean pentru suma de 35.000 de euro, este rândul lui Marius Dobă, succesorul lui Jose Araujo la banca tehnică să execută silit gruparea sătmăreană pentru suma de peste 20.000 de euro.

Mai citiți și:

Salariu de antrenor campion al LNBM la CSM Satu Mare

Sezonul trecut, Marius Dobă a fost demis de la cârma grupării alb-roșii după eșecul suprinzător pe terenul CSU Olimpia Brașov, în a doua etapă a campionatului. Ulterior demiterii, site-ul nostru anunța că Marius Dobă va acționa în instanță gruparea sătmăreană, aspect confirmat de președintele Vasile Fogel care declara la vremea respectivă că "Vom avea probleme juridice cu Dobă"

“Era nevoie de această schimbare deoarece cu domnul Dobă n-am reuşit să obţinem performanţele dorite. Vom avea probleme juridice cu dânsul, dar asta este altă problemă. Nu ne-am înţeles la despărţire, el şi-a părăsit echipa conform Codului Muncii, fără să anunţe, fără să semneze contractul de despărţire." - declara Fogel pentru informatia-zilei.ro

Nota de plată a sosit un an de zile mai târziu, pe data de 7 octombrie 2019 când Tribunalul Arbitral de Baschet a pronunțat hotărârea arbitrală 1376/19. Conform documentului, CSM Satu Mare trebuie să-i plătească lui Dobă 13.939,93 net cu titlu de salariu neachitat alături de o dobândă în cuantum de 5% pe an începând cu data de 1 noiembrie 2019, 5.000 de euro cu titlu de costuri în fața Tribunalului Arbitral și 1.619,77 de euro cu titlu de cheltuieli de judecată pentru un total de 20.600 euro plus dobândă.

Marius Dobă nu a avut nevoie de sprijinul nimănui în fața Tribunalui de Arbitraj Baschetbalistic. Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport Târgoviște, instituție pe care a absolvit-o în 8 ani, Marius Dobă a dat dovadă de perspicacitate și s-a reprezentat singur împotriva grupării CSM Satu Mare, formație a căror interese au fost apărate de către avocatul Ioan Petru Demeter din Baroul Satu Mare. 

Actualmente Marius Dobă este angajat la Federația Română de Baschet având funcția de "organizator". Acesta a fost responsabil la meciurile de senioare ale României, ce au avut loc luna trecută la Timișoara, cu cablajul și instalația de led-uri (foto jos).

Cel mai probabil CSM Satu Mare va ignora obligația de plată, precum a făcut-o și în cazul lui Jose Araujo, iar Marius Dobă va solicita forului internațional să interzică sătmărenilor dreptul de a mai transfera jucătoare. Ar fi o premieră pentru baschetul românesc ca un oficial al Federației Române de Baschet să solicite Federației Internaționale de Baschet interzicerea dreptului la transferuri a unui club afiliat la FRB.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!