Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cum vor fi penalizați antrenorii și jucătorii pentru greșelile tehnice în sezonul următor

Cum vor fi penalizați antrenorii și jucătorii pentru greșelile tehnice în sezonul următor

Miercuri, 14 septembrie, s-a întrunit Consiliul Director al Federației Române de Baschet, care a luat mai multe decizii legate de sezonul 2022-2023, de regulamente și de activitatea FRB în următoarea perioadă.

Una dintre decizii este legată de greșelile tehnice acordate antrenorilor, băncilor tehnice sau jucătorilor pentru comportament nesportiv. Consiliul Director a stabilit anumite penalizări financiare care vor fi aplicate nu doar în LNBM și LNBF, ci și în Liga I și la Campionatele Naționale de Juniori.

Iată cum arată punctul 17 al comunicatului FRB:

„17. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea ca fiecare greseala tehnica acordata pentru comportament nesportiv in competitiile nationale sa fie penalizata financiar astfel:
La antrenorul principal din
– LNBM – 300 de euro
- LNBF – 150 de euro
- Liga 1 – 150 de euro
- CN Juniori – 150 de lei
La Banca Tehnica din
– LNBM – 150 de euro
- LNBF – 75 de euro
- Liga 1 – 75 de euro
- CN Juniori – 100 de lei
La Jucator din
– LNBM – 150 de euro
- LNBF – 75 de euro
- Liga 1 – 75 de euro
- CN Juniori – 50 de lei*
* La CN de juniori, la fiecare greseala tehnica acordata unui sportiv se aplica penalitate financiara progresiva, astfel: prima GT (50 de lei), a doua GT (100 de lei), a treia GT (150 de lei), a patra GT (200 de lei) etc. In cazul in care un jucator din CN de juniori este sanctionat cu doua GT in acelasi joc – jucatorul va fi suspendat automat urmatoarea etapa.
Penalitatile financiare ca urmare a greselilor tehnice trebuiesc achitate pana la urmatorul meci. Daca nu sunt achitate, cel sanctionat nu are drept de joc pana in momentul in care se achita penalitatea financiara.
Neachitarea penalitatii pentru greseala tehnica acordata la banca tehnica face ca antrenorul principal sa nu poata fi trecut pe L12 la meci. Va avea dreptul sa fie trecut pe L12 numai in momentul achitarii penalitatii financiare respective”
, conform frbaschet.ro.

Așadar, în Liga Națională de Baschet Masculin vor fi cele mai mari amenzi, urmând apoi Liga Națională de Baschet Feminin și Liga I și, în final, Campionatele Naționale de Juniori.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Minunat
    Au bagat amenzi si la juniori... Chiar nu a mai ramas nimic netaxat...
    Sa plateasca, mama lor de prost crescuti, ca si-asa sunt copii de bani gata...

    cu 1 an în urmă (15.09.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cred că
    alde Grigoraș dar și alții își fac deja calcule de genul : Ba băieți, nu se poate așa nedreptate, de ce dacul să plătească mai mult ca ereticul ? Așa că una la Silvă, două la Cuic ! :)
    Altfel, e clar că onor salariații ferebeului vor avea parte de un Crăciun îmbelșugat, de ce nu și un al 18-lea salar de Paști ?
    Iar juniorii o să se întrebe dacă merită să facă sport ( baschet). Apropo, de cînd au juniorii statut de profesioniști? Sau de unde să plătească ? Ah, m-am prins, fluierașii să m-ai arunce o geană la mașinile din parcare să vadă care părinte poate plăti de mai multe ori. Hă, hă, să te ți bine Dragoș Pătraru și tu Cătălin Oprișan că prea ați fost cu gura mare...
    Concluzia este că neuronul ( mă îndoiesc că ar fi mai mulți, hai să acceptăm doi ) celor de la ferebeu are un spațiu foarte mare în care evoluează nestingherit/nestingheriți.

    cu 1 an în urmă (15.09.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Și un sfat dezinteresat
    pentru părinți.
    Asigurați copiilor un card Revolut, transferul se face instant. Posibil să aveți nevoie la turnee, că uneori se joacă două meciuri într-o zi, iar regulamentul prevede că nu poate juca următorul meci fără să fie plătit tehnicul.
    Acum cred că și brigăzile de fluierași în afara faptului că nu vor fi deloc subiectivi și vor acorda corect tehnicile ( ce-am mai rîs) , vor fi dotați cu POS-uri, că nenea Isărescu ne-a spus că nu prea are chef de tipărit bancnote !

    cu 1 an în urmă (15.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @titi
      hai ca va fi mai simplu, cred ca deja toata lumea are BT Pay (product placement), vor schimba arbitri si jucatorii/antrenorii numerele de telefon, iar transferul se va face instantaneu; tehnologia vine inca odata in sprijinul federatiei.
      sper ca au pregatit si un target pentru tehnicele acordate, iar cei mai harnici arbitri sa fie rasplatiti cu un comision generos.

      cu 1 an în urmă (16.09.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    trecand peste
    partea de hau hau, ce vedeti rau in amendarea unor comportamente anti-sportive? cum altfel credeti ca se educa oamenii? prin vorba buna? nu, prin frica.
    numai pe baschet.ro am citit in ultimii ani o serie de situatii in care sportivi, staff sau apartinatori au avut comportamente huliganice. de ce sa nu fie amendati, care este solutia alternativa pentru a limita sau elimina aceste comportamente?
    ce legatura are ca juniorii sunt sau nu profesionisti? sunt legitimati la un club sportiv care presupun care un regulament, competitia in care participa are un regulament, asadar, sa respecte aceste regulamente.

    cu 1 an în urmă (16.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      tinand cont ca din toate categoriile, juniorii (cu exceptia celor legitimati la css si csm) sunt singurii care platesc (din buzunarul parintilor) pentru a fi pe teren, nu cred ca este corect sa fie sanctionati in plus si pecuniar. Uite, hai sa facem un exercitiu: fiu-meu este junior, sa spunem in primul 5 la clubul lui. suntem la turneul semifinal si pentru ca nu l-am educat foarte bine, ia tehnic; o sa-i spun antrenorului, nu-i platesc amenda, sa-i fie invatatura de minte; antrenorul spune, hai ca nu se poate, maine e meci decisiv, am nevoie de el in teren; eu zic nu in continuare; obiectivul clubului e turneul final, ce va face in cazul asta? va merge cu mine sa-i dea o lectie sportivului sau va plati amenda din fonduri proprii si educatia se duce de rapa? ce va invata juniorul, ca orice va face va fi cineva care-l va salva?
      pot fi de acord cu un sistem de suspendari in cazul acumularii greselilor tehnice la juniori, dar nu cu amenzi; pe ei ii doare mai tare sa nu joace, faptul ca vine parintele sau clubul si-i va plati amenda pentru a juca nu cred ca ajuta cu nimic la educatia lui (chiar daca ii tai eu dupa din banii de buzunar)...

      cu 1 an în urmă (16.09.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      poate fi
      si cum spui tu. amenzi pentru staff si suspendari pentru jucatori. nu-i o idee rea.

      cu 1 an în urmă (16.09.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    si oricum
    amenzile sunt o gluma, 50, 100, 150 de lei

    cu 1 an în urmă (16.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!