Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Ionescu: "Nu ne gândeam să ajungem aşa de sus"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
20.02.2011

Antrenorul formaţiei BCM Danzio Timişoara a declarat pentru totalbaschet.ro că victoria echipei sale la Bucureşti, în meciul cu Olimpia a venit ca urmare a experienţei individuale a jucătoarelor sale în faţa tinereţii afişate de lotul Olimpiei. Dan Ionescu spune că partida s-a rupt în sfertul secund, când echipa sa a recuperat diferenţa de pe tabelă şi a trecut în avantaj, dar şi datorită numărului mare de greşeli a gazdelor.

În sfertul doi am revenit de la -6 puncte pentru ele la +9 pentru noi. A fost o schimbare de tactică a echipei noastre, iar în urma acestui fapt am preluat conducerea. Aşa cum mă aşteptam, Olimpia a fost o echipă care a practica un joc tineresc care a şi fost penalizat cu multe greşeli personale. Ancuţa Stoenescu a fost uşor sacrificată sâmbătă. Gazdele au schimbat omul care se apăra la ea la fiecare 2-3 faze în încercarea de a-i reduce punctele. Dar colegele au suplinit-o cu succes, mă refer la Budean, Mesaros, Vuksic şi chiar Corina Moroşanu. 

Dan Ionescu e surprins de poziţia pe care echipa sa o ocupă în acest moment în clasament, dar spune că e una de conjunctură, pentru că BCM Danzio a beneficiat de un program mai uşor în tur.

Nu mă gândeam să ajungem aşa de sus. Pentru noi, locul 6 e arhisuficient. Vom avea parte de un program greu în retur pentru că va fi o luptă în patru între noi, Sepsi, Craiova şi Alexandria. Toate vor aştepta greşeala celorlalte, dar noi ne jucăm şansa. Nu va fi un capăt de ţară dacă nu vom intra în 1-4. Dacă vom încheia pe locul 5 va fi foarte bine, dacă vom fi pe 4 va fi fantastic. Totuşi, noi suntem pe poziţia actuală şi datorită unui joc al rezultatelor, pentru că am avut programări favorabile în tur. Acum avem mai multe meciuri în deplasare, e normal să mai vină şi înfrângeri.

BCM Danzio va întâlni miercuri pe ICIM Arad în deplasare, iar sâmbătă o găzduieşte acasă pe SCM Craiova.

Suntem uşor obosiţi. Miercuri avem la Arad şi e relativ aproape. Problema e sâmbătă cu Craiova. Dar ne gândim că ele au jucat acum la Arad, miercuri au cu Sf-Gheorghe, iar apoi vin la Timişoara. Ar putea fi un avantaj la prima vedere pentru noi faptul că ele vor fi obosite. Va fi un meci greu, tradiţia e de partea lor. În tur au câştigat la 16 puncte diferenţă. Toată lumea vrea să ne luăm revanşa cu ele, mai trebuie să şi putem.

Dan Ionescu are un singur obiectiv în schimb pentru jocul de la Arad de miercuri.

La Arad vom juca în aşa fel încât să nu ne accidentăm. Trebuie să trecem mai departe pentru că nu vrem să ne băgăm în lupta pentru titlu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!