Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Decizie de neînțeles pronunțată de Ștefan Săndulache la Comisia de Competiții

Baschet .ro

Baschet .ro
12.02.2024

Decizie de neînțeles pronunțată de Ștefan Săndulache la Comisia de Competiții

Comisia de Competiții și Omologări a Federației Române de Baschet, prezidată de către Ștefan Săndulache, a pronunțat o hotărâre greu de înțeles în dosarul reprogramării meciului dintre CSM Constanța și ACS Sepsi SIC, programat a se desfășura la sfârșitul anului 2023, când gruparea de la malul mării se confrunta cu mai multe jucătoare accidentate.

Conform deciziei nr. 1 din 09.02.2024 ce nu poartă nicio semnătură ci doar numele președintelui, la articolul 1 Ștefan Săndulache a respins reprogramarea meciului în data de 15.02.2024, iar la articolul 2 a stabilit reprogramarea jocului dintre CSM Constanța și ACS Sepsi SIC, la data respinsă, cea din 15.02.2024. Conform art. 5, dacă echipele nu respectă decizia vor fi sancționate cu meci pierdut fără punct în clasament și cu o amendă de 2.500 euro. 

Având în vedere caracterul contradictoriu al deciziei, aparent echipele ar putea fi sancționate indiferent dacă ar juca sau nu meciul în data de 15.02.2024, căci prin articolul 1 se respinge organizarea meciului în data de 15.02.2024, iar prin articolul 2 se aprobă organizarea meciului în data de 15.02.2024.

În pronunțarea acestei decizii, Ștefan Săndulache a chestionat doar CSM Constanța cu privire la opțiunile dorite de desfășurare a meciului și nu a luat în calcul că ACS Sepsi SIC nu se poate baza pe sportiva Masa Jankovic care se află în Brazilia, alături de naționala Serbiei unde se desfășoară un turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice din Paris, astfel că nu se va putea afla în România în data de 15.02.2024. Articolul 9 din Regulamentul Intern FIBA, Cartea a III-a, interzice federațiilor naționale să reprogrameze meciuri în perioada în care sunt acțiuni ale loturilor naționale în așa fel încât o echipă să fie lipsită de aportul unei jucătoare convocată la lotul național. Această prevedere a fost ignorată de către Comisia de Competiții a FRB.

Așadar, rămâne de văzut dacă jocul se va desfășura joi, 15 februarie 2024, sau va fi din nou amânat.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    No bun
    si unde-i greseala ?
    Gresit era daca o data scria 15.02.2024 si a doua oara 15 Februarie 2024.
    Ce nu este clar ? Jocul se joaca "dupe" calendele grecesti in ziua de 2 ( doua), luna 15 ( cinci spre zece ).
    Mai clar nici ca se poate, intrebati si voi la ASF care au 16 salarii pe an !

    cu 2 luni în urmă (12.02.2024) Raspunde
  • dinudinu :

    De ce asa la noi?
    Normal ca Sandulache a vorbit doar cu csm ct pt ca e prieten cu piticu Alecu fost Talpes , se stie ca chefuia pana dimineata cu sandulache cand organiza evenimente 3x3 ca doar piticu e cunoscut in lumea baschetului!!

    cu 2 luni în urmă (14.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!