Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Donasja Scott s-a alăturat lui Phoenix Știința Constanța

Donasja Scott s-a alăturat lui Phoenix Știința Constanța

Phoenix Știința Constanța a ajuns la 5 straniere după ce Donasja Scott s-a alăturat formației dobrogene. Scott este a 3-a americancă ajunsă la Phoenix Știința în această toamnă, din celelalte două doar Lauren Brozoski ajungând să și debuteze în meciurile oficiale.

Donasja Scott are 22 de ani și 1,80 înălțime, fiind extremă. Clubul a anunțat transferul său prin intermediul paginii de facebook. Americanca s-a alăturat echipei în cursul săptămânii trecute.  

„Chiar dacă am disputat deja șase meciuri oficiale în actualul sezon competițional încă mai este loc de întăriri. Așa că ne-am propus să încheiem săptămâna cu o veste bună sperăm noi. Începând de ieri ni s-a alăturat proiectului, în mod oficial, Donasja Scott, o altă jucătoare venită din Statele Unite ale Americii, de la care sperăm ca mai tinerele noastre jucătoare să deprindă cât mai multe dintre secretele baschetului de peste ocean. În vârstă de doar 22 de ani și cu o înălțime de 180 de centimetri, Donasja este obișnuită să joace pe poziția de extremă, dar se descurcă la fel de bine și ca pivot.

Chiar dacă până în momentul de față a evoluat doar în Campionatul Colegiilor din SUA, ea are deja un palmares consistent, în care se remarcă o performanță reușită în 2015, când a trecut peste pragul de 1000 de puncte înscrise. Iar acest lucru nu este deloc unul întâmplător, ea terminând sezonul trecut cu o medie de 14 puncte înscrise pe meci și un procentaj de reușită de 60%. Noi îi urăm succes și îi promitem că vom face tot ce ține de noi pentru a-și îmbunătăți aceste cifre, astfel încât împreună să ne îndeplinim obiectivele fixate: noi să dezvoltăm baschetul constănțean iar Donasja să ajungă să evolueze în WNBA sau Euroliga”, posta gruparea de la malul mării.

Formația preluată în această vară de Carmin Popa ajunge cu transferul lui Donasja Scott la 5 straniere, numărul maxim permis de regulamentul competițiilor interne. Dintre cele patru jucătoare străine anunțate prin intermediul paginii de facebook la finalul lunii trecute, doar trei au jucat pentru constănțence în meciurile oficiale: Vladinka Erak, Lauren Brozoski și Katarina Matijevic. Sydnee McDonald a fost anunțată, a evoluat în amicalul de la Alexandria, dar nu a jucat în vreo partidă oficială. Drazana Vulic s-a alăturat și ea echipei dobrogene în acest sezon și a jucat deja în două partide de campionat și una de cupă.

Phoenix Știința Constanța ocupă momentan locul 3 în grupa Est a LNBF, cu 6 puncte după 2 victorii și 2 înfrângeri. Săptămâna trecută, echipa dobrogeană a fost eliminată de ACS KSE Târgu Secuiesc din primul tur al Cupei României la cea mai mică diferență posibilă, un punct. Constănțencele nu au avut-o pe Brozoski la retur, după ce era principala lor marcatoare în prima manșă. Pentru elevele lui Carmin Popa urmează sâmbătă, 2 noiembrie, un meci acasă cu CSM Târgoviște, în etapa a 6-a din grupa Est a LNBF.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!