Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Echipa ideală a rundei de debut din Liga Națională

Echipa ideală a rundei de debut din Liga Națională

Runda inaugurală în Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat joi seara prin victoriile pe care le-au obținut U-BT Cluj și CSO Voluntari, finalistele ediției precedente. În cele șapte partide disputate s-au înregistrat cinci victorii pentru gazde.

Mai multe prestații individuale importante s-au putut nota în prima etapă a sezonului 2022/2023, în evidență ieșind următorii jucători în ordinea disputării partidelor:

1. Tyler Stone (Rapid București)

Formația care a deschis sezonul intern cu cea mai clară victorie, Rapid București, a dat șapte jucători în double figures contra lui CSM VSKC Miercurea Ciuc. Tyler Stone a contribuit cu 17 puncte, 7 recuperări, 3 recuperări și 2 intercepții la succesul giuleștenilor, fiind sportivul cu cel mai mare index al eficienței (24 de unități) din echipa lui Tudor Costescu și cu +41 la +/-.

Americanul a avut o singură ratare din interiorul arcului de cerc (4/5), per total din acțiune totalizând 6/10, iar de la linia de fault 4/5.

2. Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

Debutul la Dinamo a fost unul solid pentru fostul internațional român, Moldoveanu contribuind cu 16 puncte, 11 recuperări și 4 assist-uri la victoria muncită a bucureștenilor în duelul cu CSM Galați, totul pentru un index de 26 de unități la eficiență și +11 la +/-. Venit în această vară de la CSO Voluntari, Vlad a marcat 6 puncte în overtime, fiind cel care a condus ofensiva lui Dinamo în acel interval de timp.

În privința procentajelor din acțiune a încheiat cu 54%, majoritatea încercărilor fiind de două puncte (5/9), iar de la distanță a avut 2/4.

3. Ilija Djokovic (SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara)

Conducătorul de joc al bănățenilor își continuă prestațiile foarte bune în sezonul 2022/2023, el având deja două meciuri la activ într-o competiție oficială cu Timișoara înaintea primei etape din LNBM. Djokovic a fost și el în double-double, totalizând 17 puncte, 10 pase decisive și 3 recuperări împotriva lui CSM Focșani, având nu doar index-ul cel mai mare al eficienței de la Timișoara (24 de unități), ci și +20 la +/-.

Sârbul a avut 12 aruncări din acțiune, procentajul reușitelor fiind de 50%, reușitele de trei puncte (3/5) contribuind la aceste cifre. De asemenea, Djokovic a trecut de două ori pe la linia de fault și nu a ratat.

4. Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Revenirea în LNBM a fost excelentă pentru experimentatul pivot care și-a condus formația spre victorie în deplasarea de la Târgu Jiu. Santa a terminat cu 19 puncte și 17 recuperări (12 defensive), la final având un index de 29 de unități și +29 la +/-.

CSM Târgu Mureș s-a bazat pe 8/14 din acțiune din partea lui Szabi, acesta contribuind și cu 3/4 de la libere.

5. Roberts Blumbergs (BC CSU Sibiu)

MVP-ul rundei, Blumbergs a ajutat Sibiul să câștige derby-ul rundei inaugurale în fața propriilor fani cu FC Argeș. Letonul a adunat 24 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții pentru un index de 32 de unități la eficiență, în cel din urmă fiind liderul etapei inaugural. Blumbergs a reușit performanța să devină singurul jucător în campionat până acum care a trecut de 30 de unități la eficiență.

Două ratări din acțiune a avut acesta (7/9), ieșind în evidență cu procentajul perfect din spatele arcului de cerc (3/3), iar la libere a încheiat cu 7/8.

Formațiile din primul eșalon urmează să fie implicate în Cupa României, iar etapa a doua din LNBM o să deruleze la finalul săptămânii viitoare.

*foto: Facebook Leii din Banat Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!