Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Explicaţia constănțenilor pentru lotul format doar din localnice sub 20 de ani contra campioanei

Explicaţia constănțenilor pentru lotul format doar din localnice sub 20 de ani contra campioanei

Phoenix Știința Constanța a surprins prin lotul folosit în primul său meci oficial din acest sezon. Deși are în lot patru straniere și câteva românce cu experiență în prima ligă, formația de la malul mării a avut doar localnice sub 20 de ani pe foaie la jocul cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Campioana s-a impus la scor, cu 178-31. Președintele constănțencelor, Cristian Mănăstireanu, ne-a explicat motivele pentru care echipa sa a mers pe această variantă, nefiind ceva plănuit.

„Am jucat cu constănţence, de la antrenor la jucătoare din Constanţa pe bancă şi în teren. Din păcate, n-a fost intenția mea asta. Nu am reușit să plătesc, am plătit o parte din cărțile verzi, la unele nu mi-au venit și la celelalte nu am plătit taxa aceea de 750 de euro. Adică n-am reușit în timp util să pot să rezolv toate transferurile, asta a fost ideea, și sper ca la Alexandria să pot folosi măcar o parte dintre ele, nu știu dacă pe toate. N-a fost nimic intenționat”, ne-a declarat Cristian Mănăstireanu.

Pe lângă cele patru straniere, echipa constănțeană mai are câteva românce în lot care au mai evoluat în LNBF, dar care nu au putut juca astăzi în meciul de acasă contra campioanei.

„3 jucătoare s-au accidentat la antrenament, deci suntem în recuperări. Beldian, cu croata (Katarina Matijevic) și Vați are, la fel, entorsă. Cu Beldian și Vați puteam să jucăm, puteam să le folosim, dar au avut accidentări. Pe croată nu o puteam folosi că nu aveam cartea verde venită de la ea. Din păcate mai întârzie și transferurile, dar sperăm până la meciul cu Rapidul să rezolvăm, că nu știu sigur cu Alexandria ce vom face, dacă reușim. Sperăm să le rezolvăm o parte dintre ele. Campionatul e lung, vom vedea. Obiectivul nostru declarat, în primele 8 echipe ale țării”, a adăugat președintele lui Phoenix Știința Constanța.

Cristian Mănăstireanu s-a declarat mândru de tinerele constănțence care au înfruntat campioana, în ciuda diferenței imense de pe tabelă. Acesta a vorbit și despre adversarele foarte bune, despre modul cum au abordat partida și așteaptă ca acestea să se bată cu cei din cupele europene.

„Sincer să vă spun, la sfârșitul meciului m-am dus la fete și le-am spus că mă mândresc cu ele. Sunt 100% constănțence, echipa se numește Phoenix Constanța, mă mândresc cu ele și mi-a părut foarte bine că au jucat. Le-a fost teamă, nu știau de ele, nu știau în primele sferturi, la sfârșit și-au dat drumul și au marcat, după cum vedeți pe statistică. Nu ne interesează, iar Sepsi a jucat pressing cu noi pe tot terenul, tot meciul. Ce să le zic? Felicitări! Dar să se bată cu cei din cupele europene, nu cu mine. Au vrut să demonstreze... ok, sunt foarte bune, felicitări echipei și antrenorului. M-au întrebat dacă am făcut expres, nu am făcut expres, le-am explicat situația, vă explic și dumneavoastră: accidentările și lipsa de plăți”, a mai spus Cristian Mănăstireanu.

Următorul meci al celor de la Phoenix Știința Constanța este la mijlocul săptămânii viitoare pe terenul celor de la CSM Alexandria. Formația de la malul mării a învins recent acolo într-un amical, dar folosind și stranierele. Rămâne de văzut câte dintre transferuri vor fi eligibile pentru dobrogence la acel meci contra unei echipe formate în mare parte din jucătoare sub 18 ani. Jocul cu Rapid București va fi în 12 octombrie la Constanța.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    Vrajeala
    D nul presedinte se plange ca fetele de la Sepsi s au aruncat peste cele de la C ta. Sa nu uite ca 73 din puncte au fost obtinute de junioarele echipei. Explicatii gen Simona Halep care mereu are dureri undeva la fiecare infrangere.

    cu 4 ani în urmă (06.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!