Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad a semnat un parteneriat cu Universitatea ”Aurel Vlaicu”

FCC Baschet Arad a semnat un parteneriat cu Universitatea ”Aurel Vlaicu”

Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a devenit partenerul echipei arădene FCC Baschet Arad, care își schimbă astfel numele în FCC Baschet UAV Arad. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă cu ocazia căreia s-au detaliat aspectele acestei colaborări.

Formația galben-albastră a mai avut parte în perioada 2010-2017 de susținere din domeniul universitar, atunci când Universitatea Vasile Goldiș din Arad i-a fost alături. Acum, este rândul celor de la UAV să sprijine echipa ce deține nouă titluri de campioană națională.

Site-ul oficial al grupării arădene notează faptul că o parte din bugetul ei va fi asigurat de clubul universitar, care la rândul său e finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. Universitatea dorește de asemenea să-i cedeze pentru administrare sala de sport „UAV – Mihai Botez”, care va beneficia de un nou parchet în vitorul apropiat.

Președintele celor de la FCC Baschet Arad, Marcel Urban, a declarat următoarele conform aceleiași surse:

„Eu cred că este un moment istoric, pentru că de astăzi echipa noastră va avea un nou partener serios. Mă refer la Universitatea Aurel Vlaicu, prin Clubul Sportiv Universitatea Arad și, împreună cu firma privată FCC și, mai presus decât toate, Primăria Arad care ne susține de foarte mulți ani, sperăm ca echipa noastră să aibă rezultatele cuvenite.”

Primarul Aradului, Călin Bibarț, s-a arătat încântat de noul partener al baschetului feminin de pe Mureș:

„Parteneriat benefic într-un an greu dificil al sportului și al Primăriei, ca sponsor. Mă bucură inițiativa Universității, prin Clubul Sportiv Universitar, de a prelua CS Baschet FCC Arad care – astfel – devine club universitar. Ceilalți doi parteneri rămân ca sponsori, finanțatori, adică Primăria Arad și compania FCC.”

Rectorul UAV, Ramona Lile, a caracterizat acest gest drept unul curajos:

”Cred că este un act de curaj al Clubului Sportiv Universitatea Aurel Vlaicu din Arad care s-a angajat să fie alături de echipa de baschet a orașului nostru. Trebuie să avem o echipă între primele trei locuri, chiar pe primul loc între echipele de baschet la nivel național.”

Totodată, Marcel Urban consideră că echipa sa se poate întări pe plan sportiv pentru a spera la o performanță înaltă în această stagiune.

„Urmează returul și avem toate șansele să prindem un loc în finală, dar asta doar cu îmbunătățirea lotului. Ne dorim să mai aducem o jucătoare, nouă ne-ar trebui două ca să avem șansa de a ajunge în finală. Lucrurile astea pot decurge într-o direcție favorabilă din acest moment, pentru că UAV poate să vină lângă echipă prin susținerea la competiții, testele de coronavirus, nu ne așteptam să fie o povară atât de mare pe umerii clubului nostru. Vom face tot ceea ce ne stă în putință să îmbunătățim lotul cu măcar o jucătoare de care avem mare, mare nevoie”, a spus acesta, citat de aradon.ro.

*Foto: baschetarad.ro

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!