Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet UAV Arad își trece în cont a 7-a victorie în Liga Națională

FCC Baschet UAV Arad își trece în cont a 7-a victorie în Liga Națională

FCC Baschet UAV Arad s-a impus vineri (26.11) pe terenul Agronomiei București, scor 55-46, într-un meci din etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Arădencele și-au asigurat victoria abia în sfertul decisiv.

CS Agronomia a avut un prim 5 format din Plăvițu, Kovacs, Militaru, Șipoș și Bobar, iar Aradul a replicat cu Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova.

Șipoș și Keys au deschis duelul cu câte o aruncare precisă de 3 puncte, de unde Vitulova a dus Aradul la 7-5, avantajul durând puțin, pentru că Agronomia a replicat cu o serie de șapte puncte la rând și lay-up-ul lui Panait a făcut 12-7. Ecartul de două posesii în favoarea Agronomiei s-a menținut până la finalul sfertului inaugural, terminat cu 17-11.

Arădencele au venit la două-trei puncte în urmă, prin reușitele lui Vitulova și Keys, 19-16, momentul fiind oprit de Șipoș (22-16). Vizitatoarele au încercat o nouă revenire, de data aceasta până la 22-21, de unde finalul primei reprize le-a fost favorabil gazdelor și la cabine s-a intrat cu 27-23. FCC Baschet Arad a aruncat cu doar 21% precizie în primele două sferturi, perioadă în care a comis 13 turnovers.

Egalitatea s-a restabilit la 29-29, grație lui Keys, apoi la jumătatea sfertului trei din nou (33-33), Agronomia ajungând la patru minute fără coș marcat înainte de and-one-ul lui Șipoș pentru 36-35. Fiecare formație a înscris încă o dată pe finalul parțialului, Bobar ținându-le pe gazde în avantaj, 38-37.

Galben-albastrele au preluat conducerea în ultimul sfert, pe care l-au început cu trei minute fără punct încasat (40-38) și de la 42-42 au reușit un run de 9-0 prin care au decis în mare parte meciul, la scorul 51-42. Șipoș a oprit seria cu două libere transformate, dar Aradul a rămas la trei posesii în față, ba chiar s-a desprins la +11, în cele din urmă scorul final fiind 55-46.

Echipa antrenată de Jose Araujo ajunge la 7-0 bilanț în LNBF și etapa viitoare primește vizita formației Phoenix Constanța. De cealaltă parte, Agronomia București coboară la 2-5 și runda următoare joacă tot pe teren propriu, cu Sepsi-SIC.

Trei jucătoare din tabăra Aradului au încheiat în double-double, fiind vorba despre Andreona Keys (18 puncte, 16 recuperări), Tereza Vitulova (18 puncte, 11 recuperări) și Nicoleta Ghiță (13 puncte, 12 recuperări). Din partea Agronomiei s-a remarcat Anca Șipoș, care a terminat ca principala marcatoare a jocului, cu 22 de puncte.

 

*foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!