Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad primește vizita Constanței și caută să prelungească seria

FCC Baschet Arad primește vizita Constanței și caută să prelungească seria

Astăzi, 6 aprilie, FCC Baschet UAV Arad va primi vizita lui CSM CSU Constanța, în meciul doi al semifinalei Ligii Naționale de Baschet Feminin. Formația oaspete a câștigat primul joc și, în cazul unei victorii, se va califica în ultimul act al campionatului.

Ambele grupări au terminat sezonul regulat cu un bilanț de 16-4, însă CSM Constanța a avut avantajul duelurilor directe și astfel a rămas pe poziția secundă în clasament. La Arad, elevele lui Tatiana Gallova au pierdut la o diferență de două puncte, 84-82, în timp ce, la Constanța, s-au impus cu scorul de 76 la 68.

În urmă cu patru zile, în 2 aprilie, trupa din orașul de pe malul Mării Negre a obținut o nouă victorie în fața vicecampioanei României: 80-63. Alina Podar (25 de puncte) a fost principala marcatoare a gazdelor, iar Keyona Hayes (20 de puncte, 10 recuperări) și Rebecca Tobin (12 puncte, 10 recuperări) au terminat în double-double.

Cea mai bună jucătoare din tabăra lui Bogdan Bulj a fost Trinity Baptiste: 27 de puncte, 15 recuperări, 4 pase decisive și un indice al eficienței de +38.

Principala diferență între cele două echipe s-a făcut la nivelul turnoverurilor, arădencele adunând 20 de greșeli, dublu față de constănțence (10 greșeli). Gazdele au profitat de turnoverurile adversarelor și au marcat 22 de puncte de pe urma lor, în timp ce oaspetele au înscris doar 11 puncte de pe urma greșelilor. Așadar, galben-albastrele au nevoie de o mai mare atenție în ofensivă pentru a limita greșelile astfel încât să își ofere mai multe șanse de a puncta.

O altă diferență importantă a fost la capitolul punctelor înscrise în spațiul de trei secunde. CSM Constanța a avut 40 de puncte marcate în „paint”, iar FCC Baschet Arad doar 26. Drept urmare, Trinity Baptiste și Anamaria Vîrjoghe trebuie să găsească variante de a le opri pe Keyona Hayes și Rebecca Tobin.

Meciul al doilea al semifinalei va începe la ora 18:30 și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!