Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet UAV Arad ajunge la 15 victorii în LNBF

FCC Baschet UAV Arad ajunge la 15 victorii în LNBF

FCC Baschet UAV Arad a bifat a 15-a victorie în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin, prima clasată impunându-se cu 79-62 pe terenul lui Sirius Târgu Mureș sâmbătă (22.01) în cadrul etapei a 16-a.

Sirius: Feiseș, Solyom, Badi, Griffin, Sherrill

Arad: Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță, Vitulova

Prima formația care s-a dus la minim două posesii în față a fost Aradul (6-2), Griffin și Sherrill contribuind pentru un run de 9-0 apoi și Mureșul ajungea la 11-6. Hadzovic și Keys au fost responsabile cu punctele arădencelor în următoarele minute (14-11), tripla lui Czimbalmos egalând situația, 14-14. Scorul a fost egal o singură dată apoi până la finalul sfertului și Aradul conducea cu 21-16.

Dalishia Griffin a punctat pentru 23-21, după ce Aradul a mers la +7 în față în debutul sfertului al doilea, vizitatoarele punând trei posesii între apoi la 31-23. Lipovan a scuturat plasa de la distanță și Sirius s-a apropiat la 31-28, galben-albastrele reușind în multiple rânduri să pună cel puțin două posesii în plus (40-34), la cabine intrându-se cu 45-36.

Patru minute fără coș marcat au avut oaspetele în sfertul al treilea, perioadă în care Sirius s-a apropiat la 45-42, Lipovan fiind precisă apoi de la distanță pentru 52-49, Aradul neputându-se încă desprinde. Sherrill și-a împărțit perechea de libere pentru 53-50, de unde vizitatoarele au încheiat parțialul cu șase puncte marcate și înaintea ultimului sfert era 59-50.

Seria Aradului a fost oprită de Badi și Solyom (59-54), după care la jumătatea sfertului decisiv galben-albastrele mergeau la 66-54. Hadzovic și Keys au continuat să mărească ecartul, ajungându-se la +19, pentru ca la final să fie 79-62 pentru prima clasată din LNBF.

FCC Baschet UAV Arad ajunge la 15-1 bilanț în campionat și o să primească vizita lui KSE Târgu Secuiesc, iar Sirius Târgu Mureș are 8-6 și ar urma să joace tot pe teren propriu cu AC Triumf Botoșani, dar moldovencele n-au evoluat în campionat de la începutul lunii decembrie 2021.

Brankica Hadzovic a terminat cu 21 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, replica din tabăra mureșeană venind de la Ruth Sherrill (28 de puncte, 18 recuperări).

*foto: arhivă Facebook FCC Baschet UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!