Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet UAV Arad, victorie și în meciul retur cu Phoenix Constanța din LNBF

FCC Baschet UAV Arad, victorie și în meciul retur cu Phoenix Constanța din LNBF

FCC Baschet UAV Arad a reușit să-și treacă în cont victoria cu numărul nouă în acest sezon, după 63-55 cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța, într-un meci disputat luni (06.12) la Timișoara. Duelul a contat pentru etapa a 22-a, când era programat returul dintre cele două echipe.

Phoenix a avut un prim 5 alcătuit din Vega, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten și Hinriksdottir, iar FCC Baschet UAV a replicat cu Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova.

Cele două grupări s-au succedat la conducere în prima parte a sfertului inaugural, Phoenix întorcând de la -4 pe tabelă la 8-6 prin tripla lui Hinriksdottir. Seria formației din Dobrogea s-a prelungit, ajungându-se la un run de 12-0, moment oprit de Vitulova printr-o reușită din spațiul de 3 secunde. Cele trei posesii în față (16-8) s-au menținut pentru scurt timp în dreptul Constanței și Hadzovic a condus ofensiva Aradului pe finalul sfertului, în care galben-albastrele au întors și conduceau cu 19-16.

Primele puncte în continuare au venit tot din partea arădencelor (22-16), Bianca Fota transformându-și ambele aruncări libere și Phoenix a oprit pe moment run-ul echipei antrenate de Jose Araujo Perez. Brankica Hadzovic și-a continuat prestația excelentă și a ajutat Aradul să meargă la 28-18, de unde avantajul a urcat în mai multe secvențe la peste 10 puncte (35-23). FCC Baschet UAV s-a desprins cel mult la 17 puncte diferență în finalul primei reprize și la cabine s-a intrat cu 44-32, după două coșuri la rând pentru Phoenix în decurs de 5 secunde.

Trupa considerată gazdă pentru acest joc, Phoenix CSU Simona Halep, a deschis sfertul trei cu 7-0, iar după reușita lui Hinriksdottir (44-39), Aradul a solicitat time-out. Keys a reușit primul coș al multiplei campioane în sfertul trei, la capătul unui contraatac (46-43), dar Phoenix a putut prelua conducerea câteva zeci de secunde mai târziu, la 47-46. Arădencele au pus ultimele puncte pe tabelă în acest parțial (49-47), prin coșul lui Keys din spatele arcului de cerc.

Nimic nu a separat cele două combatante în prima jumătate a sfertului patru (53-53), Aradul fiind echipa care a prins o aruncare mare de la distanță prin Keys și apoi s-a apărat excelent pe următoarele faze, 56-53. Vitulova a punctat de la semi-distanță (58-53), de unde au urmat atacuri la rând cu ratări pentru ambele echipe, Bianca Fota irosind două aruncări libere cu care și-ar fi putut aduce echipa la un punct în spate. Aradul a beneficiat apoi de cinci încercări de la linia de fault, toate transformate și scorul final a fost 63-55.

Galben-albastrele sunt în fruntea clasamentului cu 9-0 bilanț și se duc la Sfântu Gheorghe pentru derby-ul cu Sepsi-SIC din etapa viitoare. Phoenix în schimb coboară la 3-6 și are etapă liberă la finalul acestei săptămâni.

Brankica Hadzovic a ieșit în evidență în acest meci, cu 20 de puncte, urmată de Andreona Keys și Tereza Vitulova (14 puncte). Din tabăra învinselor Sara Run Hinriksdottir (13 puncte) și tandemul Nicoleta Mititelu - Jade Quenee Vega (12 puncte) au fost principalele marcatoare.

 

*foto: Facebook FCC Baschet UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!