Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC ICIM Arad și Phoenix Știința Constanța, la a doua confruntare directă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.03.2019

FCC ICIM Arad primește sâmbătă, de la ora 17:00, vizita celor de la Phoenix Știința Constanța în etapa a 14-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Arădencele caută revanșa pentru înfrângerea din tur, după care s-au produs schimbările la nivelul băncii tehnice. Gazdele de mâine au nevoie de un succes și de o victorie a Universității Cluj pentru a urca pe 4 înainte de play-off. Echipa de la malul mării va încheia pe 6 indiferent de rezultat.

Cele două echipe sunt vecine de clasament, dar despărțite de patru puncte. FCC ICIM Arad este pe locul 5 cu 29  de puncte după 8 succese și 13 înfrângeri. Phoenix Știința Constanța ocupă locul 5 cu 25 de puncte (bilanț total de 14 victorii și 9 eșecuri, dar a venit cu punctajul înjumătățit din grupa a doua valorică).

Va fi doar a 2-a confruntare directă între cele două formații. Prima a fost cea din tur, în 2 februarie. Atunci Phoenix Știința s-a impus acasă cu 71-63 după ce oaspetele au avut și un avans de 12 puncte. Gazdele au făcut diferența cu două reușite în plus de la distanță și 6 libere transformate în plus, în timp ce oaspetele au avut cu două coșuri de la semidistanță mai mult, dar un procentaj slab de la linia de fault.

După partida din etapa a 7-a antrenorul Miljan Medvedj și-a dat demisia de la FCC ICIM Arad, pentru un șoc pozitiv, iar Bogdan Bulj a revenit pe bancă. Față de acel meci arădencele o au în plus pe Chelsey Lee și s-au despărțit de Teodora Neagu. Phoenix Știința nu a făcut schimbări.

Amândouă echipele vin după victorii în ultima etapă. FCC ICIM Arad a reușit surpriza acasă cu CSM Satu Mare, câștigând cu 70-65 în fața vicecampioanei. Phoenix Știința Constanța s-a impus cu 72-53 acasă cu Universitatea Cluj, rezultat prin care și-a asigurat locul 6 înaintea play-off-ului.

Rezultatul confruntării de mâine poate schimba clasamentul doar dacă Universitatea Cluj câștigă acasă cu CSM Târgoviște în primul meci al etapei. În acest caz FCC ICIM Arad poate urca pe 4 înainte de play-off dacă se impune în fața constănțencelor și își asigură avantajul terenului propriuîn primul tur. Phoenix Știința va fi pe 6 indiferent de rezultatele din ultima rundă, dar meciul de la Arad este o bună pregătire pentru Final 4-ul Cupei României, la care va juca la finalul săptămânii viitoare.

Arădencele au 5 victorii și 5 înfrângeri pe propriul teren în această ediție de campionat, 2/3 în faza a doua a sezonului regulat. Phoenix Știința Constanța a câștigat 7 meciuri în deplasare și a pierdut 4. De când a urcat în prima grupă valorică, echipa de la malul mării are o victorie și 4 înfrângeri pe terenuri străine.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, FCC ICIM Arad stă mai bine la puncte înscrise (o medie de 67,4 în 21 de meciuri față de 65,1 în 23 de partide). Phoenix Știința Constanța a primit mai puține puncte (60,2 față de 69,6). La mediile constănțencelor intră și jocurile cu adversarele mai slab cotate din a doua grupă valorică, dar și acel 0-20 la masa verde. Elevele lui Predrag Stanojcic stau mai bine și la recuperări (40,2 pe meci față de 38,3), pase decisive (17 față de 15,5), intercepții (9,5 la 9), capace (2,2 la 1,5) și faulturi (16,8 la 19). Arădencele au o medie mai bună la mingile pierdute (15,1 față de 17,1).

Cele două echipe au un procentaj foarte apropiat la reușitele din semicerc (45,6% pentru gazdele de mâine și 45,4% pentru oaspete). Formația de la malul mării stă mai bine la triple (31,8% față de 29,2%) și la liberele transformate (70,7% față de 63%).

Căpitanii celor două echipe sunt cele mai bune marcatoare și pasatoare. Brankica Hadzovic are 17,1 puncte pe meci și 5,2 pase decisive pentru arădence, iar Destiny Williams 14,3 recuperări pe meci.  Chelsea Douglas are medii de 14,2 puncte și 4 assist-uri, iar Vladinka Erak 9 recuperări. Predrag Stanojcic are mai multe jucătoare sub 23 de ani în rotație, iar Bogdan Bulj are o stranieră în plus.

Jocul din ultima etapă a Grupei Roșii, dintre FCC ICIM Arad și Phoenix Știința Constanța se dispută sâmbătă, de la ora 17:00, la sala Universității Aurel Vlaicu din Arad.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!