Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Federația Română de Baschet, a doua cea mai mare alocare de la Ministerul Sportului

Federația Română de Baschet, a doua cea mai mare alocare de la Ministerul Sportului

Într-un comunicat de presă apărut pe sport.gov.ro, s-a anunțat că „Ministerul Sportului a stabilit propunerile pentru cuantumul de finanțare a federațiilor sportive pentru anul 2023”.

Conform propunerii, Federația Română de Canotaj va primi, de departe, cei mai mulți bani: 14,000,291 de lei. Pe locul al doilea se găsește Federația Română de Baschet, care va primi 6,800,000 de lei.

Urmează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (6,485,117 lei), Federația Română de Lupte (6,200,150 lei), Federația Română de Gimnastică (6,200,150 lei) și Federația Română de Rugby (6,200,000 lei).

Așadar, dintre sporturile de echipă (exceptând fotbalul), baschetul primește cei mai mulți bani, urmat de rugby, handbal, volei și polo. De asemenea, FRB depășește și alte federații cu rezultate notabile de-a lungul anilor, precum Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Atletism sau Federația Română de Tenis de Masă. Federația Română de Baschet a avut un punctaj de 838, calculat pe baza criteriilor de finanțare și pe baza medaliilor obținute la campionatele mondiale și europene sau la cupele mondiale și europene.

Conform sport.gov.ro, după ce i se va comunica fiecărei federații sportive naționale suma aprobată pentru finanțarea programelor sportive proprii, fiecare federație va trebui să depună contractul de finanțare.

Așadar, din bugetul de 162,088,000 lei al Ministerului Sportului, Federația Română de Baschet va primi peste 4%: 6,800,000 lei.

*foto: Alina Cojocaru/Federația Română de Baschet

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cine sta
    capra, primeste varza.

    vedem ce se va intampla cu acesti bani, in ce se investesc? in excursii?

    cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      se vede ca nu citesti cu atentie site-ul federatiei, sunt niste proiecte foarte interesante acolo... hai sa-ti citez putin, ca e interesant:
      "Astfel s-a lansat ideea ca Federatia Romana de Baschet sa sprijine cu logistica practicarea baschetului in cresele din Cluj-Napoca, dar si atragerea elevilor in activitati sportive baschetbalistice, prin prezenta la orele de educatie fizica, pe langa profesori, a unor jucatori de la echipele de tineret si seniori."
      dupa cum vezi se incepe destul de devrema, cu cresele, desi cred ca se putea o abordare si mai agresiva, sa facem o competitie de baschet "in vitro"...
      Asadar, proiecte sunt, resursele sunt alocate, cam in 17-18 ani cand cei de la cresa vor termina junioratul o sa vedem primele efecte.

      cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      🤣🤣🤣🤣🤣
      Moorr😂😂😂

      cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Radem,dar e cam amar
    Pai ati punctat perfect:studentU, cred ca nu ai uitat asa repede celebrul turneu de pregatire Australia sau Noua Zeelanda si Brazilia,superb,nu,si pregatire de le-au mers fulgii,nu alta...Gyke,superb comentariul,dar ce zici tu daca te si pomenesti cu baiatul lui mami si cativa prieteni bine alesi pe post de mesageri ai baschetului in crese,la plata cu ora sau actiunea,ca doar planul exista,finantarea e si ea acolo,generoasa...

    cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Buzestii
      ... eu aleg sa pastrez aceeasi nota; stii cum e in cresele din Romania, tot timpul e nevoie de un ajutor in plus, mai schimbi un scutec, mai pregatesti un biberon, mai dai un fadeaway; iar pentru asta ar trebui platiti, nu-i asa?

      cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!