Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Final 4-ul Cupei României la baschet feminin, gata de start

Final 4-ul Cupei României la baschet feminin, gata de start

Final Four-ul din Cupa României la baschet feminin are loc în perioada 20-21 februarie la Satu Mare. Gazdele de la CSM, Sepsi-SIC, CS Universitatea Cluj-Napoca și Agronomia București sunt echipele care speră să ridice trofeul la finalul turneului.

Meciurile din semifinale se vor disputa sâmbătă, 20 februarie după următorul program:

Agronomia București – Universitatea Cluj-Napoca (ora 16:00)

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – CSM Satu Mare (ora 19:00)

Finala se va juca duminică, 21 februarie și va lua startul la ora 18:00. Toate meciurile vor fi transmise pe FRB TV.

CSM Satu Mare s-a clasat pe primul loc în cadrul turneului preliminar din Cupa României într-o grupă cu Agronomia, Alexandria și Târgu Secuiesc, reușind să obțină victorii pe linie. După ce în 2018 și 2019 s-a întâlnit în finala Cupei cu rivala din Sfântu Gheorghe, acum echipa sătmăreană speră să treacă în penultimul act de covăsnence pentru a juca cu trofeul pe masă pe propriul teren. Un atuu al celor de la CSM Satu Mare este nou-venita Claudia Cuic (Pop), care se află în fața primului joc din acest sezon.

Sepsi-SIC domină categoric baschetul feminin românesc de mai mulți ani și a câștigat trofeul în ultimele trei sezoane, dar a triumfat în această competiție și în 2015 și 2016. În campionat ocupă primul loc cu 11 victorii și nicio înfrângere iar recent a reușit calificarea în optimile de finală ale EuroCup Women. Ultima oară când Sepsi nu a găzduit turneul final din Cupa României a fost în sezonul 2015-2016. S-a calificat în această fază automat, fără a juca turneu preliminar.

”U” Cluj a avut de asemenea trei victorii în grupa preliminară din care a făcut parte alături de FCC Baschet Arad, Olimpia CSU Brașov și Phoenix Constanța. Gruparea de pe Someș a pătruns în semifinale după foarte mulți ani și este favorită la calificarea în ultimul act.

Agronomia București a ajuns în Final Four-ul Cupei după o tragere la sorți norocoasă cu formația din Arad, care s-a simțit nedreptățită la acel moment de acest mod de a stabili ultima calificată. La turneul preliminar, a obținut victorii cu Alexandria și Târgu Secuiesc (formația din Covasna nu s-a prezentat datorită cazurilor de COVID-19) și s-a clasat pe poziția secundă.

*Foto: FRB

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!