Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Finala din întrecerea feminină își continuă suspansul

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.04.2015

LNBF

Play-off / Finala

Meciul 3 

79-77 (OT)

Sala Sporturilor Târgoviște

1-2 Statistică 2-1

Meciul 3 al finalei din Liga Națională de Baschet Feminin a fost unul incendiar. CSM Târgoviște a reușit după 2 reprize de prelungiri să învingă formația Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu scorul de 79-77, prelungind astfel ultimul act din întrecerea feminină, după ce scorul la general a devenit 2-1 în favoarea celor de la Sepsi.

Baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes au intrat hotărâte pe parchet să câștige meciul și implicit campionatul. Covăsnencele și-au adjudecat sfertul inaugural cu 12 puncte diferență, scor 25-13. Apoi, actul secund a fost unul destul de diferit, de această dată cu gruparea gazdă la timona jocului. Sportivele aflate sub bagheta lui Dan Fleșeriu și-au adjudecat secvența cu 19-13. Astfel, după 20 de minute de joc, tabela de marcaj înregistra 38-32 pentru amfitrioane. Târgoviștencele au continuat jocul prestat în sfertul al 2-lea, reușind să câștige și cel de-al 3-lea act cu un parțial de 17-15.

Înainte cu 10 minute de final, scorul era 53-49, iar campioanele en-titre aveau astfel de recuperat 4 puncte. Sfertul decisiv a fost unul extrem de crâncen, cu ambele combatante prestând o defensivă agresivă și precaută. Acest lucru s-a observat și pe tabela de marcaj, Târgoviște și Sepsi marcând împreună doar 22 de puncte. Ultimul minut din timpul regulamentar a fost incendiar. Oaspetele din județul Covasna aveau 4 puncte pe tabela de marcaj, scor 62-58. Apoi, în ultimele 60 de secunde de joc, singurele puncte au fost marcate de la linia de libere, 4 la număr, de Coker și Givens, care au trimis astfel partida în prelungiri la scorul de 62-62. 

Repriza de prelungiri s-a scurs cu cele două formații mergând umăr la umăr, făra ca una din ele să reușească să se desprindă decisiv. Scorul a fost pe rând 64-64, 68-68, 70-70, respectiv 72-72, scor cu care s-au încheiat și primele 5 minute de prelungiri. Meciul avea să continue cu o nouă repriză suplimentară, însă pentru formația din Sfântu Gheorghe misiunea era una destul de dificilă deoarece Stef Murphy a ieșit cu 5 greșeli personale, iar Jeffery evolua într-un picior după o accidentare suferită în prelungiri. Campioanele în exercițiu de la Târgoviște au fost mai lucide pe final de joc, în timp ce Părău, respectiv Marshall au fost imprecise la linia de fault, ceea ce a făcut ca CSM Târgoviște să-și adjudece victoria cu scorul de 79-77. 

Liberele ratate pe parcursul jocului le-au costat pe fetele de la Sepsi SIC câștigarea finalei încă din Meciul 3. Baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes au terminat meciul cu un procentaj de doar 64% (14/22) din dreptul liniei de fault, în timp ce jucătoarele formației gazdă au încheiat cu 76% (16/21). Un alt capitol care a făcut diferența a fost acela al mingilor pierdute. Jucătoarele echipate în verde au avut nu mai puțin de 24 de mingi pierdute, cu 11 mai multe decât trupa portocalie. 

Marcatoare:

CSM Târgoviște: C. Givens 25 (10 recuperări), P. Poole 18, M. Coker 17 (12 recuperări), A. Stoenescu 7, P. Green 5 (7 recuperări), A. Huțanu 4, J. Watson 3

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: T. Marshall 15 (9 recuperări), T. Harrison 15, J. Jeffery 14 (9 recuperări), S. Murphy 14 (9 recuperări), F. Pașcalău 7 (7 recuperări)

Scorul general este acum 2-1 pentru câștigătoarea sezonului regulat și câștigătoarea Cupei României, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Meciul cu numărul 4 se anunță a fi unul incendiar, în care gazdele de la Târgoviște vor încerca să profite de avantajul terenului propriu și să trimită finala în decisiv, în timp ce Sfântu Gheorghe va forța victoria încă de la Târgoviște pentru a termina seria cât mai repede cu putință și a evita emoțiile suplimentare. 

Meciul cu numărul 4 se dispută tot în Sala Sporturilor din Târgoviște, joi, 16 aprilie, începând cu ora 19:00, meciul fiind transmis din nou de DolceSport 1. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!