Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Gabriel Calancea, fratele lui Dan Calancea, a decedat

Gabriel Calancea, fratele lui Dan Calancea, a decedat

Federația Română de Baschet a anunțat, în cursul acestei dimineți, o veste tristă care a lovit comunitatea iubitorilor de baschet din România. Gabriel Calancea, președintele CSU Brașov, a decedat în urma unui accident.

În vârstă de 56 de ani, Gabriel Calancea a fost implicat în baschet vreme de aproape 40 de ani, mai întâi ca jucător și apoi în calitate de conducător. Iată comunicatul Federației Române de Baschet:

„Vestea decesului fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un soc atat pentru apropiati, cat si pentru familia baschetului romanesc. Presedintele clubului CSU Brasov si-a trait ultimele clipe acolo unde se si nascuse: la malul marii. Din pacate, un accident stupid a curmat viata celui care venise cu familia lui pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micutii participanti la Competitia Nationala de MiniBaschet U12.

Frate al selectionerului echipei nationale feminine Dan Calancea, Gabriel si-a dedicat viata baschetului, din copilarie si pana la finalul vietii. Slefuit de antrenorul Martisor Hondrila, a fost convocat la loturile nationale de juniori, reprezentand cu deminitate Romania. In 1985, impreuna cu fratele lui, s-au mutat la Brasov, urmand cursurile Facultatii de Electrotehnica. In orasul de sub Tampa, au devenit printre cei mai importanti jucatori ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat pana la finalul carierei.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, Gabriel Calancea a ramas aproape de baschet, devenind presedintele CSU Brasov. Anul acesta implinea 38 de ani de activitate neintrerupta (ca jucator, si apoi conducator) in cadrul clubului alb-albastru.

Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate, si tuturor celor apropiati!

Dumnezeu sa il odihneasca in Pace!”

Pe această cale, site-ul nostru adresează condoleanțe tuturor celor afectați de această veste!

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!