Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Jelena Jovanovic, noua achiziție a celor de la Phoenix Constanța

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.10.2018

Phoenix Constanța și-a adus întăriri pe finalul perioadei de transferuri. Echipa de la malul mării a reușit să rezolve și transferul Jelenei Jovanovic până la data când se încheia perioada de transferuri. Este a doua sârboaică adusă de constănțeni înainte de startul campionatului, după Vladinka Erak.

Conform regulamentului specific al Ligii Naționale de Baschet Feminin, perioada de transfer a fost 18 iulie – 3 octombrie. După încheierea acestei perioade, sunt permise 6 transferuri de jucătoare până la 28 februarie. Phoenix Constanța a reușit să se încadreze cu transferul celei de-a doua sârboaice până la data limită, 3 octombrie, astfel că nu a consumat din cele 6 transferuri suplimentare.

În grupa B regulamentul permite cluburilor să treacă 3 jucătoare străine pe foaia de joc, dintre care cel mult una non-europeană. În prima grupă valorică echipele pot folosi 5 straniere. Pentru formațiile care promovează în grupa superioară sunt stipulate două perioade speciale de transfer (13-19 decembrie, 27 martie-3 aprilie).

Formația constănțeană a folosit în primul tur al Cupei României o singură stranieră, Chelsea Douglas. Elevele lui Predrag Stanojcic au trecut în turul doi, fiind singurele din grupa valorică B care au eliminat o formație din grupa A. Clubul constănțean a legitimat-o și pe A'Lexxus Davis în această vară, dar aceasta este tot americancă, la fel ca Douglas, astfel că nu poate fi pe foaia de joc în același timp cu coșghetera echipei din primul tur al cupei.

Phoenix Constanța și-a completat lotul cu două sârboaice, astfel că poate folosi numărul maxim de straniere într-un meci din grupa B. După ce marți a anunțat transferul lui Erak, clubul constănțean a anunțat astăzi venirea Jelenei Jovanovic.

Jovanovic are 28 de ani, 1,84 înălțime și joacă pe pozițiile 3 și 4. A câștigat ultimele două ediții ale campionatului Serbiei, alături de Steaua Roșie Belgrad, după ce s-a alăturat formației din capitală în februarie 2017. În ultimul sezon a evoluat în 18 meciuri din Liga Adriatică (6.9 puncte, 2.7 recuperări, 1.1 pase decisive în 19.5 minute) și 20 din campionat (7.5 puncte, 3.3 recuperări, 1.7 pase decisive în 21.4 minute). Mai are un titlu cu Radivoj Korac, în 2014, plus două cupe ale Serbiei, în 2014 și 2017.

Înainte să treacă la Steaua Roșie, a jucat 13 partide în prima ligă spaniolă, la Quesos el Pastor Zamarat, având medii de 4.2 puncte, 1.8 recuperări și 1.2 assist-uri în 19.3 minute. A mai evoluat de-a lungul carierei în Bosnia-Herțegovina (la Biss-Tours Celik Zenica), Bulgaria (Neftochimic 2010 Burgas) și Muntenegru (ZKK Buducnost Bemax). În țara natală a mai evoluat pentru Radivoj Korac Beograd și ZKK Partizan Galenika Beograd. A câștigat de două ori Liga Adriatică, în 2014 cu Radivoj Korac și în 2016 cu Buducnost. Are în palmares câte un titlu în Bosnia-Herțegovina și Muntenegru.

Jelena Jovanovic a făcut parte din naționala U18 a Serbiei care câștiga titlul european în 2007. A avut atunci medii de 1.8 puncte și 6.5 minute în 6 partide. În acea echipă au fost patru jucătoare care aveau să câștige EuroBasket Women 2015: Jelena Milovanovic, Sonja Petrovic, Nevena Jovanovic și Sara Krnjic.

Phoenix Constanța debutează în Liga Națională duminică, de la ora 13, acasă cu Rapid București. Cele două formații fac parte din grupa valorică B. Prima clasată din această grupă, la finalul primei faze a sezonului regulat, urcă în grupa roșie în faza următoare, unde sunt deja calificate cele 6 echipe din grupa A.

*foto: Club Sportiv Phoenix Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!