Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Jucătoarea etapei a noua: Ancuța Stoenescu

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
27.02.2011

Cele două libere pe care jucătoarea Ancuța Stoenescu le-a marcat, sâmbătă, pentru echipa Bega Danzio Timișoara, în finalul partidei cu SCM CSS Universitatea Craiova, scor 81-78, au fost decisive pentru stabilirea rezultatului final al acestei întâlniri.

Ancuța Stoenescu a avut o prestație excelentă în partida de pe propriul teren cu gruparea din Bănie, trecându-și în cont 23 de puncte, șase recuperări, toate defensive, cinci intercepții și trei pase decisive. Jucătoarea de la Bega Danzio a avut un indice de eficiență de 25 de unități și numai două posesii pierdute.

Evoluția Ancuței Stoenescu a făcut ca, în această rundă, în opinia totalbaschet.ro, echipiera Bega Danzio Timișoara să fie desemnată ”Jucătoarea etapei a noua”.

Chiar dacă a avut un procentaj mai slab la aruncările din acțiune, 33 de procente din spațiul de două puncte și 45% din spatele semicercului, Ancuța Stoenescu a transformat toate cele patru aruncări libere de care a beneficiat, două dintre acestea fiind cruciale în stabilirea câștigătoarei.

În acest sezon, Ancuța Stoenescu a evoluat în 20 de meciuri pentru gruparea din Timișoara și are medii de 18,1 puncte, 5,8 recuperări și 2,6 pase decisive pe meci, indicele de eficiență fiind de 14,1 unități pe joc. Baschetbalista în vârstă de 31 de ani evoluează pe postul de fundaș la echipa Bega Danzio.

Patru jucătoare au mai concurat pentru titlul de MVP-ul etapei

Pentru distincția de ”Jucătoarea etapei” au mai concurat alte patru jucătoare, însă statistica Ancuței Stoenescu a fost mai bună decât a sportivelor Viorela Rus, Annemarie Parău, Eniko Tarța și Anca Sipoș.

Viorela Rus a totalizat 20 de puncte, 12 recuperări și opt pase decisive în meciul pe care CST Alexandria l-a pierdut, acasă, scor 66-68, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, însă pivotul formației pregătite de Mădălin Piperea a avut, în acestă întâlnire, șapte greșeli neforțate și un procentaj de 38% la aruncările din acțiune.

Cu 13 puncte, trei recuperări, două intercepții și două pase decisive, Annemarie Parău ar fi putut să-și adjudece distincția acordată de totalbaschet.ro,  după fiecare etapă, însă sportiva de la Sepsi a avut șase greșeli neforțate în partida de la Alexandria.

Tot greșelile neforțate au contat și la Eniko Tarța, jucătoare care a reușit 18 puncte, patru pase decisive și tot patru mingi cedate adversarelor. Cu 20 de puncte și opt recuperări, Anca Sipoș ar fi putut ajunge lider în această etapă însă sportiva formației din Craiova a avut un indice de eficiență de 23 de unități, cu două mai puțin decât cel stabilit de Ancuța Stoenescu.

Cele mai bune jucătoare din Divizia A1, faza a doua a primei ligi
Etapa Jucătoare Echipă Meciul Performanță
1 Janina Simionca SCM Univ. Craiova Craiova - Sepsi 74-51 30 de puncte
2 Fatou Kine Kane SCM Univ. Craiova Craiova - Bega 74-58  24 de recuperări
3 Amra Mehmedic CSM Satu Mare Satu Mare - Arad 63-47  27 de puncte
4 Andrea Walker Sepsi Sf. Gheorghe Sepsi - Olimpia 86-60  23 de recuperări
5 Ildiko Vass Sepsi Sf. Gheorghe Rapid - Sepsi 39-71 22 de puncte
6 Ramona Tarța SCM Univ. Craiova Craiova - Olimpia 89-81 35 de puncte
7 Anita Teilane CSM Satu Mare Satu Mare - Sepsi 70-53 25 de puncte
8 Andrea Walker Sepsi Sf. Gheorghe Sepsi - Craiova 78-39 Eficiență: 51
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!