Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Liga 1: Rezultatele etapei a 10-a

Liga 1: Rezultatele etapei a 10-a

Liga 1 la baschet masculin a continuat cu etapa a 10-a, meciurile fiind disputate în perioada 28-30 ianuarie. În urma acestei runde, toate echipele din campionat au câștigat cel puțin un meci în stagiunea 2021-22.

Iată rezultatele rundei:

  • CSM Târgu Mureș – CS Universitatea Cluj-Napoca 101-68
  • CS Politehnica Iași – Laguna București 49-71

Bucureștenii n-au întâmpinat probleme la Iași, unde Politehnica a condus doar în primele două minute ale partidei, după primul sfert fiind 23-13 în favoarea Lagunei. Oaspeții n-au primit mai mult de 13 puncte într-un sfert în acest duel, conducând cu cel mult +25. Aproape toate punctele au venit din partea titularilor pentru Laguna București, jucătorii de pe bancă punând doar 7 puncte pe tabelă.

Principalii marcatori: Ștefan Florea (14 puncte) / Luka Stefanovic (22 de puncte, 9 pase decisive)

  • BC CSU 2 Sibiu – CSM CSU 2 Oradea 85-77

Primul sfert a decurs sub semnul echilibrului și s-a terminat la egalitate, 25-25 și ulterior Sibiul a prins un run de 11-0 în al doilea parțial pentru a se duce la 41-32. Diferența a trecut în multiple rânduri de 10 puncte, ajungându-se la un moment dat la +23 pentru gazde, orădenii apropiindu-se la două posesii în urmă spre finalul întâlnirii.

Principalii marcatori: Luca Năstruț (28 de puncte) / Enzo Vescan (21 de puncte)

  • ACS Ralph Brașov – CNAV Eagles București 76-57

Singura formație fără victorie în campionat, Ralph Brașov, a spart gheața din acest punct de vedere în etapa a 10-a, reușind să treacă de Eagles București. Oaspeții au condus în două rânduri pe parcursul sfertului inaugural, niciodată cu mai mult de un punct, iar formația de sub Tâmpa a intrat cu 35-24 la pauză. S-a ajuns la cel mult +26 pentru brașoveni, care au câștigat confortabil acest duel.

Principalii marcatori: Ovidiu Stochici (22 de puncte) / David Anghel (16 puncte)

  • CS Agronomia București – CSU Știința București 62-100

Duelul bucureștean a fost controlat de CSU Știința, care a replicat după un început cu 6-0 pentru Agronomia, cu un run de 10-0 și din acel moment nu a cedat conducerea. Galben-negrii au reușit să înscrie 30 de puncte în al treilea parțial, când au primit doar 8, diferența maximă dintre echipe fiind de +43 pentru Știința. Armin Cane și compania au avut o repetiție reușită înaintea derby-ului cu CSM Târgu Mureș, programat pe 3 februarie.

Principalii marcatori: Adrian Oprea (27 de puncte, 13 recuperări) / Jordan Taylor (22 de puncte, 12 recuperări)

După această rundă, CSM Târgu Mureș se menține pe prima poziție (9-0 bilanț), iar pe podium se află formațiile Laguna București (8-2) și CSU Știința București (8-0).

*foto: arhivă Facebook CSM Târgu Mureș – Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!