Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF va avea 11 echipe împărțite în două grupe în sezonul următor

LNBF va avea 11 echipe împărțite în două grupe în sezonul următor

În sezonul 2020-2021, Liga Națională de Baschet Feminin va fi alcătuită din unsprezece echipe împărțite în două grupe. CSM Târgoviște, deținătoarea a 12 titluri de campioană națională, nu se află printre participante.

Conform clasamentului din stagiunea anterioară, echipele au fost împărțite în două grupe, alcătuite din numere impare și pare:

Prima grupă: ACS Sepsi SIC, FCC Baschet Arad, CS Universitatea Cluj-Napoca, Phoenix CSU Constanța, CS Rapid București, CSU Rookies Oradea

A două grupă: CSM Satu Mare, Olimpia Brașov, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria, CS Agronomia

Sistemul competițional presupune mai multe faze iar campionatul se va încheia la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. 

Faza 1: Se joacă în grupe, fiecare cu fiecare, tur-retur, și se face clasamentul; conform Ordinului comun MTS+MS actual, se vor juca turnee de 3-5 etape conform tabelei Berger. În cazul în care calendarul internațional va permite, un turneu va fi în noiembrie iar celălalt, de 5 etape, în decembrie 2020.

Faza 2: Se formează două grupe: primele 3 echipe din fiecare grupă din faza 1 vor forma grupa 1-6 iar celelalte grupa 7-11. Se joacă fiecare cu fiecare, tur/retur, etape dacă se va permite.

Faza 3: În funcție de evoluția pandemiei, se va juca sub forma de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-11 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau, mai rapid sistem F4).

Validarea echipelor s-a amânat pentru săptămâna viitoare, astfel încât mai pot apărea modificări iar o altă echipă să fie înscrisă în LNBF.

*Foto: Miska Brigitta/Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!