Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihai Silvășan a dat detalii despre situația lui Watson, Brown și Kuti

Mihai Silvășan a dat detalii despre situația lui Watson, Brown și Kuti

Chiar dacă a câștigat titlul național în 2021, U-BT Cluj-Napoca a făcut mai multe transferuri în această vară, păstrându-i dintre străini doar pe Patrick Richard (naturalizat), Karel Guzman și Andrija Stipanovic. Însă, o parte din jucătorii veniți sub Feleac în presezon nu au apucat să evolueze pentru alb-negri, din cauza unor accidentări.

Este vorba de Giordan Watson și de Brandon Brown. În plus, Nandor Kuti s-a accidentat din nou și nici el nu s-a antrenat împreună cu echipa. Conducerea trupei clujene s-a reorganizat rapid și l-a transferat pe Toni Katic, care a ajutat-o pe U-BT în cursul săptămânii trecute să se califice în grupele Basketball Champions League.

În cadrul unui podcast (100% U), Mihai Silvășan a vorbit despre problemele din acest presezon și a dat detalii legate de situația lui Watson, Brown și Kuti:

Nu a fost un presezon ușor. Lucrurile nu s-au întâmplat exact așa cum ni le doream. Foarte multă vreme am stat fără fundaș. Watson a venit accidentat și încă este accidentat, încă nu este refăcut 100%. Nu știu dacă va juca în aceste prime meciuri oficiale. Brandon Brown, care trebuia să fie fundașul nostru principal și un jucător cheie la noi în echipă, s-a accidentat în a doua săptămână de pregătire și a trebuit să stea. În ceea ce îl privește pe Brandon, situația merge înspre bine. Cred eu că în două, trei săptămâni va putea reveni la antrenamentele normale, alături de echipă. Nandor Kuti are o accidentare mai veche și e puțin sensibilă problema la el. Însă, din ce știu eu și din ce spun doctorii, începe și el acum pregătirea de la zero. Cam într-o săptămână, zece zile, va începe pregătirea de la zero și îl așteptăm cât mai curând. Deci, da, am avut probleme, nu am putut să ne antrenăm în efectiv complet. Antrenamentele nu au fost întotdeauna cele mai reușite, tocmai din aceste motive, dar am avut noroc cu Toni Katic pentru că l-am găsit disponibil pe piață. El, practic, a venit cu o zi înainte să mergem în turneul de pregătire în Serbia și în Bosnia. Nu a făcut foarte multe antrenamente cu noi, a intrat direct la meciuri, însă e un jucător bun, un jucător care cunoaște baschetul și s-a integrat foarte bine în colectivul nostru.

Tehnicianul ardelenilor a declarat că speră ca accidentații să revină cât mai repede pe teren și că deocamdată nu își propun alte transferuri.

Nu ne gândim la acest lucru. Cei accidentați trebuie să revină la un moment dat. Oricum, în Basketball Champions League putem folosi doar șapte străini. Pat Richard și Giordan Watson sunt considerați acolo străini. Deci, oricum unul dintre străini va trebui să stea. Momentan mergem în această formulă. Ne dorim să avem continuitate dar, pe parcurs, vom vedea ce se va întâmpla și nu exclud total să mai existe schimbări sau întăriri. Însă, evident, depindem foarte mult de sănătatea jucătorilor. Ne dorim să rămânem sănătoși, strict pentru a avea continuitate și pentru a nu face multe schimbări. Nu cred că este bine pentru chimia echipei să faci multe schimbări. Pentru mine ar fi ideal să terminăm campionatul cu echipa cu care am început în vară. Însă, de multe ori, acest lucru nu este posibil și trebuie găsite soluții, exact cum am făcut noi cu Katic în această situație.

Întregul interviu poate fi ascultat la următorul LINK.

*foto: championsleague.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    Reiese faptul ca, spre bucuria mea, Katic ramane la echipa mai mult decat se spera initial. Cu un Brown care revine doar in 2-3 saptamani si care nu a jucat deloc alaturi de echipa, un Watson pentru care inceputul acesta de sezon pare compromis, e greu de crezut ca Katic ramane doar "sa ne ajute pt calificarile BCL si supercupa" asa cum au fost declaratiile oficiale cand l-am adus. E de vazut ce o sa facem in timp cu atatia PG. Dupa parerea mea, la nivelul si ritmul de joc pe care o sa il avem, minusul pe care il vad sunt pivotii. In campionat de descurci lejer doar cu 3 pt ca oricum trebuie sa-l joci pe Grasu cel putin pt regula de U23, dar in BCL s-a vazut clar ca nu poate sa faca fata, iar pivotii nostri acumuleaza rapid greseli personale.
    Viitorul suna bine! Sa fie cat mai multe meciuri interesante!

    cu 2 ani în urmă (20.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Katic
      Are sens ce spui legat de Katic... avem primele meciuri în cupă săptămâna viitoare.
      Ok sunt Cu Steaua, nu ar trebui să fie o problemă, dar nu poți să nu iei în serios vreun adversar în competiția asta - așadar avem nevoie de PG.
      Primul meci din BCL e în 6 octpbmrie, adică de miercuri în 2 săptămâni. Așadar dacă mai stă un pic Katic cred că n-ar trebui să ne surprindă.

      Legat de pivoți - din ce-am văzut până acum, cred că anul ăsta jocul e croit un pic altfel decât axat în principal pe pivoți...

      cu 2 ani în urmă (21.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Pivoți
      Bircevic, Stipanovic și Hogue, alături de Grasu și Diaby vor acoperi pozițiile 4-5 atât în campionat cât și în BCL; nu cred sa avem.vreo problema pe aceste posturi

      cu 2 ani în urmă (21.09.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!