Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Miruna Crâsnic: „Mai avem nevoie de cel puțin două jucătoare ca să avem un lot complet”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.09.2018

Formația care a încheiat pe locul 3 în ultimele două ediții ale Ligii Naționale se confruntă cu probleme de lot cu o săptămână înainte de startul noului sezon. Alb-albastrele au avut doar 6 jucătoare valide la primele două meciuri de verificare din perioada de pregătire. Olimpia CSU Brașov a trecut doar 8 jucătoare pe foaia de joc, astfel că mai are nevoie de întăriri.

Dan Calancea nu le-a folosit la Memorialul Takács Károly, de la Târgu Mureș, pe nou-venitele Ferenczi și Arsenic. Antrenorul a preferat să nu le forțeze pentru că veneau după probleme medicale. Săptămâna trecută a lipsit și căpitanul Pesovic de la pregătire, participând cu Serbia la europeanul de 3x3. Alb-albastrele nu o mai au în lot pe Moraru, astfel că au avut probleme și la antrenamente pentru a juca 5 la 5.

Antrenorul secund al echipei, Miruna Crâsnic, a vorbit despre turneu și problemele pe care le are formația de sub Tâmpa.

„Mi s-a părut un turneu util având în vedere că deocamdată nu am avut suficiente jucătoare, din cauza accidentărilor, ca să putem să jucăm 5 la 5 în timpul antrenamentelor. Am folosit aceste meciuri ca să punem în teren ceea ce am lucrat la antrenamente până în momentul de față, atât în atac cât și în apărare. Eu sunt mereu optimistă și sper cel puțin la un rezultat ca cel de anul trecut, dar ca să fim realiști, trebuie să spunem că mai avem nevoie de cel puțin încă două jucătoare ca să avem un lot complet”, a declarat Miruna Crâsnic pentru site-ul oficial al brașovencelor.

Deși au jucat doar în 6, brașovencele au obținut două succese clare în amicalele de la Târgu Mureș: 97-72 cu CSM Târgu Mureș (formație din a doua grupă valorică a LNBF) și 92-70 cu Universitatea Cluj-Napoca. Trebuie menționat că CSM a avut o singură stranieră în teren, Robinson, iar brașovencele au avut 3. De asemenea, „U” a mers la turneu doar cu cele două americance din lot, fără pivotul bosniac.

Olimpia CSU Brașov va întâlni Universitatea Cluj în prima etapă a Ligii Naționale. Partida se va disputa la Cluj, în 6 octombrie. Până atunci alb-albastrele vor disputa primul tur al Cupei României. Meciul 1 este programat în 26 septembrie la Arad, iar returul va fi la Brașov, în 29.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!