Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov începe play-off-ul cu o victorie pe muchie de cuțit în fața lui Phoenix Galați

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.02.2016

Olimpia CSU Brașov a avut mult de muncă în partida de pe teren propriu cu Phoenix Galați din prima rundă a play-off-ului LNBF. Echipa lui Dan Calancea s-a impus după un final plin de dramatism.

În prima repriză, elevele lui Eugenio Rodrigues au oferit o replică dârză, iar punctele marcate ușor în tranziție le-au permis gălățencelor să se instaleze la conducerea partidei. În primul sfert, gazdele au alergat mereu după egalare. Înaintea ultimului minut Janae Sharpe a egalat situația la 19, însă C. Walter a fost cea care a stabilit scorul actului inaugural, 21-19 pentru Phoenix.  În debutul sfertului secund, echipa din Galați și-a creat cel mai mare avantaj, după ce Frost și Walter au realizat un run de 8-0. Janae Sharpe au sunat revenirea pentru brașovence, iar ajutată de Bartee și Pesovic, scorul devenea brusc 32-29. Până la pauză cele două echipe au mers umăr la umăr, iar după 20 de minute de joc era la egaliate, 39-39.

Prima parte a sfertului trei a aparținut tot echipei vizitatoare care a continuat să marcheze ușor pe tranziție. Situația s-a schimbat după jumătatea actului, când Bartee cu o triplă, respecitv Irimia cu două au dus scorul de 57-50. În final de sfert, Hannah Demeter a ținut în viață Phoenix-ul cu două coșuri din acțiune, însă Olimpia avea avantaj de 5 puncte înaintea ultimele 10 minute, scor 61-56. Din nou startul de sfert a aprținut gălățencelor, care au egalat la 68 exact cu 5 minute rămase de joc. Sharpe cu 5 puncte marcate la rând a dus din nou Olimpia în față. Frost cu două libere și McKenzie cu un three-point-play au restabilit egalitatea și cele două echipe păreau inseparabile. După două atacuri ratate de gazde, aceiași McKenzie ducea pe Phoenix în avantaj 75-73, cu puțin peste un minut rămas de joc. A urmat apoi câte un atac ratat de fiecare parte. Cu 30 de secunde rămase de joc, Bartee ajungea la linia de fault, unde rata ambele încercări. Tot ea a reușit să recupereze, mingea a ajuns la Gabi Irimia care nu a iertat de la 3 puncte și Brașovul prelua conducerea cu mai puțin de 10 secunde rămase de joc. După time-out McKenzie a s-a izolat în tușă și a comis turnover. A urmat fault rapid la Carla Bartee care însă de această dată a marcat ambele libere. Walter a beneficiat de o aruncare de 3 puncte în ultima secundă, însă a aruncat prea lung, iar Olimpia CSU Brașov câștiga primul meci al serie de play-off cu scorul de 78-75.

Janae Sharpe a fost principala protagonistă a gazdelor cu 29 de puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă dar și 7 minigi pierdute. Gabriela Irimia a adăugat 21 de puncte , 8 recuperări și 2 pase decisive. Pesovic și Bartee au contribuit fiecare cu câte 10 puncte, iar americanca a adăugat și 17 recuperări.

Amanda Frost a terminat cu 25 de puncte pentru Phoenix. Chrisstaisa Walter a totalizat 20 de puncte,  7 recuperări și 7 pase decisive, iar Myneshia McKenzie a înregistrat 18 puncte și 12 recuperări.

Meciul doi dintre Phoenix și Olimpia din runda inaugurală a play-off-ului se va disputa vineri, 4 martie, la Galați.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mj23ky :

    Without Help...
    Atunci cand dl inginer 'antrenor' Calancea nu mai are ajutor de genul a 35-40 de aruncari libere in meci...este greu...felicitari arbitrilor!

    cu 8 ani în urmă (01.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!