Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov obține primul succes acasă în a doua fază a campionatului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 74-60 în duelul cu Phoenix Știința Constanța, pe sferturi: 22-5, 20-23, 14-19, 18-13. Gazdele au început meciul din etapa a 4-a a Grupei Roșii cu un run de 12 puncte și au condus în sfertul secund și la 24 de puncte. Constănțencele au început să conteze mai mult în atac din sfertul secund și în ultima perioadă de joc au redus ecartul sub 10 puncte, dar nu au avut forță să se apropie mai mult. Pesovic a fost coșghetera partidei, iar Bartee, Arsenic și Erak au încheiat în double-double.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Alina Podar, Biljana Pesovic, Flavia Ferenczi, Carla Bartee și Kristina Arsenic. Phoenix Știința Constanța le-a trimis în formula de start pe Chelsea Douglas, Bianca Fota, Ecaterina Armanu, Cristiana Cutaș și Vladinka Erak. Ambele echipe au avut câte 10 jucătoare pe foaia de joc, numărul minim.

Pesovic a înscris prima, după o intercepție, iar Ferenczi a marcat din apropierea panoului. Arsenic și-a trecut numele pe lista marcatoarelor, Bartee a reușit prima triplă și Pesovic a dus scorul la 12-0 la intrarea în minutul cinci. E. Armanu a marcat primele două puncte ale oaspetelor, după mai mult de patru minute și jumătate scurse din joc. Au urmat mai mult de patru minute în care constănțencele nu au găsit drumul spre coș, iar Pesovic a înscris 7 puncte la rând cu care a dus scorul la 20-2. Jovanovic a reușit prima triplă a formației vizitatoare, iar Ferenczi stabilea scorul primei pauze, 22-5.

Sfertul secund a început cu alte două minute și jumătate fără coș, timp în care Bartee, Ferenczi și Pesovic le-au dus pe gazde la +24. Phoenix Știința a început să se regăsească în atac după time-out-ul lui Predrag Stanojcic și a redus treptat diferența. Dan Calancea le-a trimis în teren pe Szmutku și Al Ash Hab, singurele jucătoare care au intrat de pe banca brașoveană. Gazdele au avut două minute fără să marcheze în a doua parte a sfertului. Cutaș, Douglas și Jovanovic au înscris 9 puncte și și-au apropiat echipa la 40-26. Podar și Erak au transformat câte două libere în finalul perioadei de joc și la pauza mare tabela arăta 42-28.

Bartee a marcat prima după revenirea de la vestiare, iar Erak și Douglas au strâns diferența la 12 lungimi. Podar a transformat o liberă din trei și Douglas a scuturat plasa de la distanță pentru 45-35. Pesovic a răspuns cu o triplă și Arsenic a mărit ecartul la 15 puncte. Diferența a oscilat între 12 și 15 puncte în următoarele patru minute. Gazdele nu au marcat în ultimul minut și jumătate al sfertului, E. Armanu a înscris de afară și Erak își apropia echipa la 56-47 la ultima pauză. Nu s-a înscris deloc în ultimul minut al perioadei de joc.

În prima jumătate a sfertului patru s-a mers cap la cap, cu brașovencele având la +11, iar oaspetele au răspuns de fiecare dată pentru a păstra diferența la 9. Cutaș a scuturat plasa de la distanță pentru 66-58 la jumătatea sfertului patru. Au urmat minute fără coș pentru ambele formații, aproape două și jumătate pentru Olimpia CSU și aproape trei pentru constănțence. Ferenczi a transformat trei libere și Pesovic a reușit o triplă prin care mărea diferența la 14 puncte cu trei minute rămase din joc. Acesta avea să fie ecartul final, după ce echipa de sub Tâmpa s-a impus cu 74-60.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte. Căpitanul Olimpicelor a mai avut 9 pase decisive. Două jucătoare de la gazde au fost în double-double, Carla Bartee cu 17 puncte și 13 recuperări, respectiv Kristina Arsenic cu 10 puncte și tot atâtea recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Ferenczi 13 puncte (6 assist-uri), Podar 9 puncte (9 pase decisive) și Al Ash Hab 3 puncte.  

Cristiana Cutaș a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 16 puncte la care a adăugat 8 recuperări. Vladinka Erak a încheiat în double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări, iar Chelsea Douglas a avut 12 puncte și 7 assist-uri. Pentru Phoenix Știința au mai înscris: E. Armanu 7 puncte, Jovanovic 7 și Fota 6 puncte.

Gazdele au marcat de 21 de ori din semicerc, față de 16, iar brașovencele au transformat un număr dublu de libere, 20 față de 10. Constănțencele au marcat mai mult de la distanță, 6 triple față de 4. Pentru Olimpia CSU Brașov este prima victorie acasă în faza a doua a campionatului și a 7-a la general. Alb-albastrele au 21 de puncte și trec provizoriu pe locul trei, dar vor fi depășite de CSM Târgoviște indiferent de rezultatul pe care îl va avea la Sfântu Gheorghe. Pentru Phoenix Știința Constanța este a 4-a înfrângere în Grupa Roșie și formația care a dominat grupa B nu a reușit încă să își treacă în cont o victorie în prima grupă valorică. Constănțencele sunt pe locul 6, cu 15 puncte.

În etapa următoare, Olimpia CSU Brașov va evolua pe terenul celor de la CSM Târgoviște, la finalul săptămânii viitoare. Phoenix Știința este echipa care stă în etapa a 5-a, astfel că va juca următorul meci în runda a 6-a, din 26 ianuarie.

*foto: D.P. Sports Photographer flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!