Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța se întâlnesc în etapa a 7-a a grupei Est din LNBF

Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța se întâlnesc în etapa a 7-a a grupei Est din LNBF

Olimpia CSU Brașov primește vizita celor de la Phoenix Știința Constanța în etapa a 7-a a grpei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Partida se joacă joi de la ora 17:00 și va fi a 7-a între cele două formații în acest an calendaristic, după cele din sezonul trecut. Un punct desparte cele două echipe în clasament, fiind pe locurile 3 și 4. Amândouă echipele au jucat ultimul meci înainte de pauza de naționale în 2 noiembrie.

Olimpia CSU Brașov ocupă momentan locul 3 în clasamentul grupei Est, cu 8 puncte cupă 3 victorii și 2 înfrângeri. Elevele lui Dan Calancea au două succese în deplasare în capitală (73-65 la Rapid și 80-70 la Agronomia) și unul pe propriul teren (86-55 cu CSM Alexandria). Brașovencele au o înfrângere în deplasare (43-76 la campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) și una acasă (57-78 cu CSM Târgoviște).

Phoenix Știința Constanța este pe locul patru cu 7 puncte după 2 victorii (80-44 acasă cu Rapid și 48-43 la Agronomia București) și 3 înfrângeri, două acasă (31-178 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și 55-76 cu CSM Târgoviște) și una în deplasare (58-69 la Alexandria).

În ceea ce privește lotul, ambele echipe au făcut multe schimbări în vară, păstrând trei și două jucătoare din cele pe care s-au bazat în vara trecută. Formația brașoveană este pregătită în continuare de Dan Calancea, în timp ce constănțencele sunt antrenate din acest sezon de Carmin Popa.

Olimpia CSU Brașov are 5 jucătoare cu medie de puncte peste zece în campionat. Biljana Pesovic este coșghetera echipei cu 15,8 puncte pe meci în cele cinci runde, fiind și cea mai bună recuperatoare și pasatoare a brașovencelor, cu 7 recuperări pe partidă și 3,4 pase decisive. Ecaterina Armanu o urmează cu 13,3 puncte pe meci (dar în 3 partide), Nikolina Zubac și Cristalah Lyons au câte 11,8 ppg în 5 meciuri, iar Dragana Zubac are 11,6 puncte pe meci.

La Phoenix Știința Constanța este o singură jucătoare care a bifat toate cele cinci partide, tânăra Nicoleta Mititelu, care are 8 ppg. Cea mai bună marcatoare și recuperatoare a echipei este Vladinka Erak, cu 16 puncte pe meci și 10,8 recuperări în 4 patide. Mai sunt în double-digits Lauren Brozoski cu 13,5 ppg și Andreea Beldian cu 10,3 puncte, fiind cea mai bună pasatoare a constănțencelor, cu 6 assist-uri pe meci.

Va fi a 7-a confruntare directă între cele două echipe, după cele șase din stagiunea precedentă, toate disputate în 2019. Brașovencele s-au impus în cinci dintre aceste confruntări. Primele două au fost în Grupa Roșie (prima valorică) din faza a doua a sezonului regulat, câștigate de echipa de sub Tâmpa. A urmat duelul din primul tur de play-off. Atunci formația de la malul mării obținea victoria în deplasare în primul meci, dar Olimpia CSU se impunea în următoarele trei și avansa în semifinale.

Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța se joacă joi, 21 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala D.P. Colibași. Pentru brașovence urmează după două zile o altă confruntare pe propriul teren, cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în 23 noiembrie, de la ora 19:30. Phoenix Știința Constanța stă în prima etapă a returului, astfel că următorul meci oficial va fi cel de la finalul acestei luni, de pe terenul lui ACS Sepsi SIC.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!