Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Constanța deschide cu victorie etapa a 5-a din LNBF

Phoenix Constanța deschide cu victorie etapa a 5-a din LNBF

Phoenix CSU Simona Halep Constanța a obținut un succes pe terenul Olimpiei Brașov în primul meci al etapei a 5-a din Liga Națională de Baschet Feminin, scor 78-60. Trupa din Dobrogea a bifat astfel a doua victorie din competiția internă.

CSU Olimpia Brașov a trimis pe parchet primul 5 format din Maria Delgado Suarez, Ecaterina Armanu, Biljana Pesovic, Adina Ciciovan și Latinka Dusanic. Phoenix a replicat cu Khiana Johnson, Bianca Voica-Nagy, Nicoleta Mititelu, Ciara Rosten și Sara Run Hinriksdottir.

Câte o aruncare de la distanță și una din interiorul arcului de cerc pentru ambele formații a condus la 5-5, egalitatea păstrându-se în următoarele atacuri. Ciciovan a dus Brașovul la conducere, 13-11, însă replica lui Phoenix nu s-a lăsat așteptată și Vega a punctat cu o reușită de 3 puncte pentru vizitatoare (13-18), care se aflau într-un run de 7-0. Bianca Fota a închis sfertul inaugural, 17-20, avantajul fiind de partea lui Phoenix.

Brașovencele au revenit la conducere, 22-20, după tripla lui Armanu și apoi Dusanic a mărit avantajul la două posesii, scor 26-22. Gazdele au început să nimerească aruncările de la distanță, detaliu ce le-a dus la 34-26 cu puțin sub 4 minute până la pauză. Constanța a replicat cu un parțial de 9-0, reușita Biancăi Voica-Nagy fiind cea care a modificat tabela în favoarea oaspetelor (34-35). La cabine s-a intrat totuși la egalitate, 38-38, Hinriksdottir irosind ultima aruncare a reprizei.

Echilibrul s-a rupt total în sfertul al treilea, în care Phoenix Constanța a controlat ostilitățile și de la 41-41 s-a ajuns la 44-57 în decurs de cinci minute. Olimpia Brașov a venit la cel mult 11 puncte în spatele adversarelor (46-57), Rosten și Mititelu contribuind pentru +17 în favoarea vizitatoarelor la intrarea în ultimul sfert.

Tabela a ajuns să indice 49-74, de unde amfitrioanele au recuperat opt puncte (57-74). Cele 10 minute de final au fost și cele mai sărace în puncte marcate, 29, iar Phoenix CSU Simona Halep Constanța a ieșit învingătoare în cele din urmă cu 78-60. Gruparea din Dobrogea și-a asigurat al doilea succes în campionat, în timp ce Olimpia Brașov are 1-4 record.

Ciara Rosten a condus lista marcatoarelor din tabăra învingătoarelor, cu un double-double (17 puncte, 16 recuperări), urmată de Khiana Johnson, Bianca Voica-Nagy (ambele 11 puncte) respectiv Nicoleta Mititelu (10 puncte). Pentru Brașov au terminat în double figures Ecaterina Armanu (14 puncte), Maria Delgado Suarez (13 puncte) și Latinka Dusanic (12 puncte).

 

*foto: Facebook Phoenix CSU Simona Halep Constanța

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!