Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Constanța învinge Sirius Târgu Mureș după o repriză de prelungiri

Phoenix Constanța învinge Sirius Târgu Mureș după o repriză de prelungiri

Phoenix CSU Simona Halep Constanța a trecut de BC Sirius Târgu Mureș în urma unei reprize de prelungiri, scor 62-58, în etapa a 6-a a LNBF. În meciul disputat sâmbătă, 6 noiembrie, Phoenix a recuperat un deficit de 13 puncte în sfertul al patrulea și putea câștiga meciul în timpul regulamentar.

Constanța a trimis pe parchet jucătoarele Johnson, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten și Hinriksdottir, replica vizitatoarelor venind prin Chiș, Czimbalmos, Allen, Sherill și Griffin.

Avantajul a fost de partea lui Sirius din start, după un început cu 3-0, formația lui Carmin Popa s-a dus la 9-4 prin reușita Ruxandrei Chiș din afara arcului de cerc. Constanța a revenit și chiar a trecut la conducere cu un run de 7-0, la scorul de 11-9, însă Griffin și Allen au închis primul sfert, cu 13-11 în favoarea ardelencelor.

Cu toate că s-a desprins la două posesii, Sirius s-a văzut egalată (15-15), moment în urma căruia Griffin și Sherill au dus echipa din Târgu Mureș la 21-17. Phoenix a înscris un singur coș în minutele rămase din prima repriză (23-20), perioadă de care BC Sirius a profitat și a intrat cu 27-20 la cabine.

Sfertul al treilea a consemnat cele mai puține puncte marcate în ambele tabere, 18 în total, doar patru coșuri din acțiune înscriindu-se în acest parțial. Mureșul s-a desprins inițial la 30-20, de unde Bianca Fota a redus ecartul la jumătate (30-25). Intrarea în sfertul patru le-a găsit și așa pe vizitatoare în față, 37-28.

Sirius Târgu Mureș s-a aflat la conducere cu 13 puncte diferență la două minute după debutul ultimului parțial (41-28) și avantajul liniștitor s-a menținut momente bune, până la intrarea în ultimele 3 minute, la scorul de 48-38. Constanța a revenit spectaculos și a egalat la 48, cu opt puncte în acea perioadă adunate de Voica-Nagy, seria gazdelor prelungindu-se până la 51-48. Ultimele atacuri s-au terminat cu aruncări libere și Ruth Sherill a trimis meciul în overtime, 52-52.

Doar coșuri de 2 puncte sau de la linia de libere s-au înscris în repriza de prelungiri, pe care a tranșat-o Phoenix Constanța cu 10-6, pentru scorul final de 62-58. Gruparea din Dobrogea are 3-3 bilanț după acest rezultat, iar BC Sirius încasează al doilea eșec la rând.

Etapa viitoare Phoenix are o deplasare facilă la Botoșani, în vreme ce Târgu Mureș beneficiază de rundă liberă.

Sara Run Hinriksdottir a avut cele mai multe puncte din tabăra învingătoarelor, 13, secondată de Bianca Voica-Nagy și Bianca Fota, ambele cu 11 puncte. Principala marcatoare a partidei a venit din partea lui Sirius, Ruth Sherill reușind 24 de puncte și 17 recuperări, iar Dalishia Griffin a contribuit cu 23 de puncte și 21 de recuperări.

 

*foto: Facebook Academia Phoenix CSU Simona Halep (Dan Potor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!