Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Constanța, victorie la limită în disputa cu CSM Târgoviște

Phoenix Constanța, victorie la limită în disputa cu CSM Târgoviște

Academia Phoenix CSU Simona Halep a câștigat duelul de pe terenul formației CSM Târgoviște din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 72-69, în meciul ce s-a jucat sâmbătă, 29 ianuarie.

Târgoviște: Stoenescu, Popescu, Dobă, Dumitru, Irimia

Constanța: Vega, Fota, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten

Formația dâmbovițeană a condus în primele cinci minute ale partidei (6-2), de unde Constanța a replicat cu cu câteva puncte la rând și a întors situația de pe tabelă, 7-6, diferența urcând iar la două posesii pentru gazde după perechea împărțită de libere din partea lui Ivan (11-7). Mititelu a dat startul unui run de 8-0 pentru Constanța, terminat cu lay-up-ul lui Beldian pentru 15-11, ecartul fiind de un singur punct între la finalul sfertului inaugural, 17-16 pentru oaspete.

Rosten a mărit avansul Constanței la 21-16, însă Phoenix n-a fost capabilă să puncteze în următoarele patru minute și CSM Târgoviște s-a dus la 26-21 cu puțin sub cinci minute rămase până la pauză. Vega a reușit mai întâi să fie precisă de la linia de fault, apoi de la distanță și se făcea 28-26, Ancuța Stoenescu refăcând un ecart de două posesii pentru Târgoviște (31-26), înainte ca Voica-Nagy să egaleze situația. Vizitatoarele au gestionat mai bine ultima parte a sfertului al doilea și Mititelu a pus cinci puncte la rând pentru 38-33, la pauză intrându-se cu 38-37.

Alexia Dobă a scuturat plasa de două ori la rând din spatele arcului de cerc și CSM Târgoviște conducea cu 46-40, iar apoi liberele Gabrielei Irimia au modificat scorul pentru 50-40. Rosten, Fota și Beldian au făcut ca avansul gazdelor să dispară și Phoenix s-a apropiat la 52-50, ultimul coș al sfertului al treilea fiind reușit de Irimia și Târgoviște era în față, 54-52.

Amfitrioanele s-au menținut la conducere pentru mai multe minute în sfertul decisiv, Rosten restabilind egalitatea la 61-61, după care cu o singură excepție, Constanța a avut puncte în față pe tabelă. Vega și Voica-Nagy au ajutat Phoenix să se ducă la 69-63, de unde Carla Popescu a scăzut ecartul la 69-67, dar oaspetele s-au impus în cele din urmă cu 72-69.

Phoenix Constanța are 8-8 bilanț acum în campionat și etapa viitoare primește vizita Olimpiei CSU Brașov, în vreme ce Târgoviște, care coboară la 4-10, o să aibă rundă liberă.

Ciara Rosten a contribuit cu un double-double la victoria dobrogencelor, 16 puncte și 11 recuperări, iar principala marcatoare a partidei a venit din tabăra adversă, Gabriela Irimia trecându-și în cont 22 de puncte și 12 recuperări.

*foto: arhivă Facebook Academia Phoenix CSU Simona Halep

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!