Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța a câștigat amicalul găzduit de CSM Alexandria

Phoenix Știința Constanța a câștigat amicalul găzduit de CSM Alexandria

CSM Alexandria și Phoenix Știința Constanța s-au întâlnit sâmbătă într-un meci de pregătire găzduit de tânăra formație teleormăneană. Scorul a fost 52-63 pentru echipa care are și straniere în lot. Noua achiziție a constănțencelor, Boogie Brozoski, a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte.

CSM Alexandria și Phoenix Știința Constanța sunt colege de grupă în prima fază a LNBF, în Est. Formația teleormăneană a ales și în acest sezon să meargă pe mâna tinerelor campioane la U18 care au două senioare alături, Mihaela Mihai (a fost și în stagiunea precedentă) și Viorela Voicu (a revenit pe teren după un sezon compromis din cauza unei accidentări). Mădălin Piperea este în continuare antrenorul CSM-ului.

De partea cealaltă, Phoenix Știința Constanța a schimbat în această vară la nivelul băncii tehnice, dar și la nivelul lotului. Carmin Popa i-a luat locul lui Predrag Stanojcic în funcția de antrenor principal. Ramona Coroamă îl va ajuta pe noul tehnician al constănțencelor.

Scorul în amicalul de la Alexandria a fost 52-63, pe sferturi: 14-19, 10-23, 14-9, 14-12. Boogie Brozoski a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte pentru învingătoare, iar Denisa Vați a urmat-o cu 19. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Erak 12 puncte, Mcdonald 8 și Beldian 2 puncte.

Viorela Voicu și Mihaela Mihai au încheiat în double-digits pentru gazde, cu 14 și 11 puncte. De la CSM Alexandria au mai înscris: Crăciunescu 7 puncte, Mazilu 6, Botorogeanu 4, Fiereșteanu 4, Cucu 4 și Bota 2 puncte.

Cele două echipe sunt repartizate în grupa Est din prima fază a sezonului regulat în LNBF 2019-2020. Phoenix Știința Constanța stă în prima etapă pentru că este un număr impar de echipe în această grupă. CSM Alexandria are meci cu CSM Târgoviște în prima rundă, dar acesta a fost amânat din 2 octombrie în 7 noiembrie, iar elevele lui Mădălin Piperea stau în runda secundă. Phoenix Știința Constanța începe meciurile oficiale în 5 octombrie, când primește vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Teleormănencele vor avea primul joc oficial în 9 octombrie, când primesc chiar vizita echipei constănțene.

*foto: Club Sportiv Municipal Alexandria facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!