Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța a reușit prima victorie în Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.02.2019

Phoenix Știința Constanța a spart gheața în prima grupă valorică, reușind prima victorie după promovarea din grupa B. Constănțencele s-au impus cu 71-63 în duelul cu FCC ICIM Arad, pe sferturi: 14-22, 20-15, 12-9, 25-17. Oaspetele au condus cu 12 puncte în prima repriză, dar au avut din nou multe minute fără să înscrie și mari probleme la libere. Gazdele au revenit și s-au distanțat la 10 lungimi în ultimul sfert.

Phoenix Știința Constanța a început meciul cu Chelsea Douglas, Bianca Fota, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic și Vladinka Erak. FCC ICIM Arad le-a avut în 5-ul de start pe Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Teodora Neagu și Destiny Williams.

Hadzovic și Fota au marcat primele coșuri ale partidei, din apropierea panoului. În următorul minut arădencele au trecut în față cu două puncte și gazdele au egalat. Au urmat două minute și jumătate în care s-a marcat puțin, cu câte o liberă transformată în dreptul celor două echipe. Echilibrul s-a păstrat până spre jumătatea perioadei de joc. Au fost atunci aproximativ două minute fără reușite ofensive pentru constănțence, iar oaspetele au avut un run de 9 puncte, prin Hadzovic, Williams și tripla lui Dzombeta, iar scorul devenea 8-18. Ecartul a crescut la 12 lungimi la intrarea în penultimul minut al sfertului. Doar gazdele au punctat pâna la prima pauză, prin Jovanovic și Erak, iar scorul sfertului unu a fost 14-22.

Williams a înscris primele două puncte din sfertul secund, dar au urmat aproape două minute fără coș pentru echipa sa. Erak și Cutaș, de la distanță, au înjumătățit diferența, la 19-24. Ciotir a oprit seceta din atacul arădean, iar Jovanovic și Douglas au strâns ecartul la 3 puncte. A fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș timp de aproape trei minute. Ciotir și Ardelean au dus scorul la 23-31 la jumatea sfertului doi. Phoenix Știința s-a apropiat la trei puncte în finalul perioadei de joc, după tripla lui Douglas. La pauza mare tabela arăta 34-37. Oaspetele au avut cinci coșuri din semicerc în plus în prima repriză și conduceau cu 20-12 la recuperări. Constănțencele au marcat cu o triplă mai mult și au avut 8-4 la libere transformate.

Williams a înscris prima și după evenirea de la vestiare și au urmat trei minute în care oaspetele nu au găsit drumul spre coș. Jovanovic, Douglas și E. Armanu le-au dus pe gazde pentru prima dată la conducere, 40-39 în minutul 23. Williams le-a readus pe arădence în față cu un 3 points-play și Douglas a egalat. A fost rândul gazdelor să aibă aproape două minute fără coș și Williams a dus ecartul la patru puncte. FCC ICIM Arad nu a mai marcat în ultimele patru minute ale sfertului, deși a avut și aruncări libere. Fota a înscris patru puncte și a restabilit egalitatea la ultima pauză, 46-46.

Fota a marcat patru puncte și în startul sfertului patru, iar Dzombeta transforma două libere. Erak și Jovanovic le-au dus pe gazde la +6. Hadzovic a înscris din apropierea panoului, iar Beldian scutura plasa de la distanță pentru 57-50. Williams și Hadzovic au punctat de la linia de fault, dar Beldian a refăcut ecartul de 7 puncte cu o nouă reușită de după semicerc. Hadzovic a strâns diferența la patru lungimi, cu un 3 points-play, dar a avut din nou probleme la linia de fault. Douglas a mărit diferența la 8 puncte, după ce arădencele au avut mai mult de două minute fără coș. Jovanovic a ieșit cu cinci greșeli personale și a fost rândul lui Mercea să nu înscrie de la linia de fault. Douglas a transformat două libere pentru +10 pe tabelă. Williams și Mercea, de la distanță, au înjumătățit diferența cu mai puțin de jumătate de minut până la final. Gazdele au transformat cinci libere, Hadzovic a punctat o dată din semicerc pentru oaspete și meciul s-a încheiat cu scorul de 71-63.

Cele două echipe au înscris de 25 de ori din acțiune. Gazdele au marcat 21 de coșuri din semicerc și 4 de la distanță, în timp ce oaspetele au înscris 23 de coșuri de două puncte și 2 triple. Constănțencele au avut un procentaj mult mai bun la linia de fault (85%), transformând 17 libere din 20. Arădencele au încheiat cu 11/24 la libere (45%). Dacă în prima repriză oaspetele au fost mai bune la recuperare, situația s-a schimbat complet în a doua parte. Raportul final al recuperărilor a fost 42-39.

Destiny Williams a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, fiind din nou în double-double pentru FCC ICIM Arad, cu 14 recuperări. Pentru oaspete au mai înscris: Hadzovic 17 puncte (7 pase decisive), Dzombeta 7 puncte, Ciotir 7, Mercea 3, Ardelean 2, Neagu 2 și Fodor 2 puncte (5 recuperări, 7 pase decisive).

Chelsea Douglas a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 19 puncte (6 recuperări). Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Fota 18 puncte, Jovanovic 12 puncte (7 recuperări), Beldian 9 puncte, Erak 6 puncte (9 recuperări), Cutaș 5 puncte (6 recuperări) și E. Armanu 2 puncte.

Phoenix Știința Constanța a reușit prima victorie după ce a promovat în prima grupă valorică și încheie turul Grupei Roșii pe locul 7 cu 18 puncte. FCC ICIM Arad rămâne singura echipă care nu a reușit să câștige în faza a doua a sezonului regulat în prima grupă valorică și este pe locul 5 cu 20 de puncte.

În etapa următoare, din timpul săptămânii viitoare, Phoenix Știința Constanța primește vizita vicecampioanei CSM Satu Mare. FCC ICIM Arad va juca în deplasare la Târgoviște, în 8 februarie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!