Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța debutează cu victorie în Liga Națională, grupa B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.10.2018

Meciul dintre Phoenix Știința Constanța și Rapid București a inaugurat noua grupă valorică B a Ligii Naționale, astăzi la prânz. Formația de la malul mării s-a impus cu 73-57, pe sferturi: 16-16, 16-9, 26-15, 15-17. Gazdele s-au desprins decisiv în sfertul trei, când oaspetele au comis multe turnover-uri. Diferența s-a făcut la triple, 8-3, recuperări, 59-40 și puncte pe contraatac, 21-10.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Fota,T. Armanu, Cutaș, E. Armanu și Douglas. Rapid București a replicat cu Bejan, Cuatu, Burlakova, Matei și Stănici (Diaconu). Burlakova a deschis scorul cu o reușită de la distanță, iar Stănici l-a dus la 0-5. T. Armanu a înscris primul coș al gazdelor, de după semicerc, și a egalat la 9 cu o altă reușită de la distanță. Liberele lui Cutaș au dus pentru prima dată formația constănțeană în avantaj, 11-9 la jumătatea sfertului unu. Cuatu le-a readus pe bucureștence la conducere cu o triplă. Până la finalul perioadei de joc a fost echilibru, cu diferențe de o posesie. Stănici a egalat la 16-16, scorul primei pauze.

Erak a marcat primele patru puncte ale sfertului secund, iar oaspetele au avut nevoie de două minute și jumătate pentru a înscrie primul coș, prin Bejan. Au urmat alte trei minute de secetă în atacul feroviarelor, iar Jovanovic și Fota au dus scorul la 26-18. Douglas și T. Armanu au marcat de după semicerc și au dus ecartul la 11 lungimi. În ultimul minut al sfertului au marcat doar alb-vișiniile, prin Matei și Burlakova. La jumătatea partidei scorul era 32-25.

Bejan a marcat șase puncte la rând după revenirea de la vestiare, iar Burlakova a dus Rapidul pentru ultima dată în avantaj, 32-33 în minutul 22. Cutaș și T. Armanu au răspuns cu reușite de după semicerc și Phoenix Știința trecea la conducere cu 5 puncte. Au urmat două minute fără reușite în dreptul gazdelor și Burlakova strângea ecartul la două lungimi. A fost rândul oaspetelor să nu marcheze patru minute, timp în care au comis multe turnover-uri și au primit și un tehnic la bancă. A fost perioada când s-a rupt echilibrul. Constănțencele au reușit un run de 11 puncte și s-au dus la 49-36 cu două minute și jumătate până la ultima pauză. Bucureștencele au mai înscris doar de la linia de fault până la finalul perioadei de joc, iar Phoenix Știința s-a distanțat la 58-40 înaintea ultimelor 10 minute.

Startul sfertului patru a fost mai bun pentru oaspete, care au profitat de erorile adverse și s-au apropiat la 12 lungimi. Cutaș a marcat de după semicerc primul coș din acțiune al constănțencelor după mai mult de două minute. Echipele nu și-au găsit ritmul în atac și s-a marcat puțin în următoarele minute. Burlakova și-a apropiat echipa la 11 lungimi, dar Jovanovic a răspuns cu 7 puncte la rând și Erak ducea ecartul la 20 de puncte la intrarea în ultimele trei minute, scor 71-51. Gazdele au mai înscris doar două puncte până la final, având în teren și jucătoarele cu mai puține minute. Bejan și Burlakova au redus diferența și scorul final a fost 73-57.

Ambele echipe au avut în jur de 30% la aruncările din acțiune (23/71 pentru gazde și 20/65 în dreptul oaspetelor). Phoenix Știința s-a distanțat grație celor 8 triple (din 32 de încercări) față de 3 reușite de la distanță ale Rapidului (din 13). Oaspetele au marcat mai mult din semicerc (17 reușite din 52 de încercări față de 15/39). Constănțencele au transformat 19 libere din 24, iar bucureștencele 14 din 23. De asemenea, recuperările au făcut diferența, cu 59-40 în dreptul galben-albastrelor. A fost un meci cu multe mingi pierdute (29-26). Gazdele au reușit 21 de puncte pe contraatac, față de 10. Banca formației de la malul mării a contribuit cu 34 de puncte, față de 4.

Vladinka Erak a debutat cu un double-double pentru constănțence, 18 puncte și 13 recuperări. De la gazde au mai fost aproape de double-double Cutaș și Jovanovic, cu câte 14 puncte și 9 recuperări. Românca și-a trecut în cont și 5 pase decisive. Pentru Phoenix Știința au mai înscris: T. Armanu 12 puncte (4x3), Douglas 8 puncte, Fota 4, Fleșer 2 și E. Armanu 2 puncte (7 recuperări, 5 pase decisive).

Natalia Burlakova a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 17 puncte, urmată de Stănici (Diaconu)  cu 14 puncte (7 recuperări, 5 pase decisive) și Bejan cu 13 puncte. Pentru Rapid București au mai înscris: Matei 5 puncte (8 recuperări), Țicu 4 puncte (5 recuperări) și Cuatu 4 puncte (5 assist-uri).

Pentru Phoenix Știința Constanța urmează o deplasare la Târgu Secuiesc în etapa a doua, la finalul săptămânii viitoare. Rapid București joacă acasă cu CSM Târgu Mureș în runda următoare.

*foto: Club Sportiv Phoenix Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!