Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța, favorită în dubla cu CSM Alexandria din sferturile Cupei României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.02.2019

Phoenix Știința Constanța și CSM Alexandria se întâlnesc miercuri, de la ora 18:00, în manșa tur din sferturile Cupei României la Baschet Feminin. Gazdele au câștigat la 24 și la 25 de puncte meciurile cu tinerele teleormănence din prima fază a campionatului, când cele două echipe erau în aceeași grupă valorică.

Ambele formații erau în a doua grupă valorică a campionatului atunci când s-au disputat meciurile din primul tur al cupei, la finalul lunii septembrie. Atunci Phoenix Știința Constanța era singura echipă din Grupa B care reușea să elimine o adversară din prima grupă valorică, Universitatea Cluj. Formația pregătită de Predrag Stanojcic câștiga ambele meciuri în fața alb-negrelor, cu 77-73 în deplasare și 67-59 acasă.

CSM Alexandria a trecut la mare luptă de CS Agronomia București în primul tur al competiției knock-out. Elevele lui Mădălin Piperea s-au impus acasă cu 58-54 și au cedat în deplasare cu 55-56, astfel că noua echipă din Alexandria a trecut în sferturi la prima apariție în Cupa României.

Meciul de miercuri va fi al 3-lea între cele două echipe, după cele din prima fază a sezonului regulat, în grupa valorică B din campionat. Phoenix Știința Constanța câștiga cu 74-50 la Alexandria și cu 66-41 acasă, în lunile noiembrie și decembrie. În ambele dueluri constănțencele au dominat la recuperare și au  profitat de erorile tinerelor adversare și au înscris multe puncte după acestea. Formația de la malul mării a urcat în prima grupă valorică pentru a doua fază a campionatului, unde sunt permise mai multe straniere pe foaia de joc, dar a rămas cu același lot cu care a jucat în prima fază.

Phoenix Știința pornește ca favorită și în dubla din cupă cu CSM Alexandria, având în lot trei straniere și jucătoare autohtone cu experiență. CSM Alexandria are în acest sezon o singură senioară alături de tinere care joacă și în campionatul U18. Chelsea Douglas este cea mai bună marcatoare și pasatoare a constănțencelor în jocurile disputate până acum în cupă, cu 25 de puncte pe meci și 8 pase decisive, iar Cristiana Cutaș are o medie de 12 recuperări. Mihaela Mihai este lidera teleormănencelor la puncte (17 pe meci) și assist-uri (3,5), iar Tania Fiereșteanu are 7,5 recuperări.

Meciul dintre Phoenix Știința Constanța și CSM Alexandria se joacă miercuri, 27 februarie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Constanța. Partida va fi arbitrată de Alexandru Stamate, Andrei Răileanu și Lavinia Gheorghe, supervizați de Anton Cutov. Returul va fi peste o săptămână.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!