Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța obține cu ACS KSE Târgu Secuiesc cea mai strânsă victorie în prima zi de cupă

Phoenix Știința Constanța obține cu ACS KSE Târgu Secuiesc cea mai strânsă victorie în prima zi de cupă

Phoenix Știința Constanța s-a impus la cea mai mică diferență în cele cinci meciuri din prima manșă din turul inaugural al Cupei României. Dobrogencele au câștigat cu 61-58 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc, pe sferturi: 17-18, 10-13, 19-19, 15-8. Gazdele au condus la început, covăsnencele au controlat partea de mijloc a meciului, când s-au dus la ecartul maxim de 10 puncte, dar Phoenix Știința a avut un final mai bun. Au fost multe minute în care nu s-a marcat în acest joc. Mobley a fost coșghetera meciului cu 20 de puncte, iar Brozoski a înscris 19 pentru gazde.

Phoenix Știința Constanța a început meciul cu Andreea Beldian, Denisa Vați, Vladinka Erak, Lauren Brozoski și Katarina Matijevic. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în formula de start pe Timea Czimbalmos, Jade Vega, Reka Domokos, Ramona Danalache și Kayla Mobley.

Matijevic a deschis scorul de la linia de fault și Mobley a egalat. Vați a reușit prima triplă a meciului și Brozoski făcea 7-2, după două minute fără coș pentru vizitatoare. Czimbalmos a semnat primul coș de la distanță al acestora, iar Brozoski scutura și ea plasa de la distanță pentru a reface diferența de 5 puncte. Era rândul gazdelor să aibă mai multe atacuri consecutive fără punct, iar Czimbalmos si Debreczi au strâns ecartul la un punct, 12-11. Mititelu a înscris cinci puncte la rând, dar dobrogencele nu au mai marcat un minut și jumătate la finalul sfertului. Danalache și Mobley au pus trei și patru puncte pe tabelă și la prima pauză scorul era 17-18.

Geleriu le-a dus pe gazde în față cu o triplă în startul sfertului secund și Vega a egalat la 20. Beldian a transformat o liberă pentru 21-20, dar au urmat 6 minute în care Phoenix Știința n-a găsit drumul spre coș. Mobley, Vega și tripla lui Holinka Miklos au dus run-ul oaspetelor la 9 și scorul devenea 21-29 în minutul 14. Și covăsnencele au avut mai mult de cinci minute fără punct, astfel că au fost 4 minute în care nu s-a înscris deloc în acest sfert. Matijevic, Brozoski și Erak și-au apropiat echipa la două lungimi și Danalache ducea scorul la 27-31 la jumătatea partidei.

Beldian a deschis repriza secundă cu o reușită din spatele semicercului, iar Mobley și Vega au mărit ecartul la cinci puncte. Diferența s-a menținut la 4-6 puncte în următoarele minute. Vega și Beldian au scuturat plasa de la distanță, iar oaspetele s-au distanțat la 10 puncte prin americance și Domokos, 40-50 în minutul 27. Au fost două minute în care gazdele nu au punctat. Covăsnencele au încheiat sfertul cu trei minute și jumătate de secetă în atac. Brozoski, Geleriu și Erak au marcat ultimele puncte ale perioadei de joc și la ultima pauză tabela arăta 46-50.

Beldian și Brozoski au marcat de la distanță în debutul sfertului patru și le-au readus pe gazde în față cu două puncte. Vega a egalat, dar Brozoski și Vați au dus scorul la 57-52. Au urmat alte cinci minute fără punct pentru dobrogence, iar Czimbalmos și Vega strângeau diferența la un punct la jumătatea sfertului, 57-56. Și oaspetele au avut patru minute în care nu au marcat. Au fost doar trei coșuri în ultimele cinci minute: tripla lui Beldian, reușita lui Mobley din semicerc și o liberă a lui Mititelu. Scorul final a fost 61-58 și constănțencele pornesc cu un avantaj fragil în retur.

Gazdele au făcut diferența din spatele semicercului, cu 10 libere reușite față de 3, precum și de la linia de fault, 9-3 la libere transformate. 47-39 a fost scorul la recuperări. Covăsnencele au fost mai bune din semicerc, cu 23 de reușite față de 11. Oaspetele au avut un procentaj mai bun la șuturile din acțiune, 40% (26/64) față de 34% (21/61). Rezervele gazdelor au contribuit cu 13 puncte față de 5.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte, în double-double cu 13 recuperări la învinse. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Vega 17 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri), Czimbalmos 9 puncte, Danalache 5 puncte (6 recuperări), Holinka Miklos 3 puncte, Debreczi 2 și Domokos 2.

Lauren Brozoski a fost cea mai bună marcatoare la învingătoare cu 19 puncte (3x3, plus 7 pase decisive). Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Beldian 13 puncte (4x3, 5 recuperări), Mititelu 8 puncte (5 recuperări), Matijevic 6 puncte (6 recuperări), Erak 5 puncte (17 recuperări), Vați 5 puncte și Geleriu 5.

Returul va fi săptămâna viitoare pe terenul covăsnencelor. Până atunci cele două formații au de jucat în campionat. ACS KSE Târgu Secuiesc are meci sâmbătă pe terenul vicecampioanei CSM Satu Mare, iar Phoenix Știința Constanța joacă duminică la Agronomia București.

*foto: telegrafonline.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!