Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța obține o victorie ușoară la Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.12.2018

Phoenix Știința Constanța a ajuns la 8 victorii în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin, după victoria clară de la Oradea. Meciul dintre CSU CSM și formația constănțeană s-a încheiat cu scorul de 43-77, pe sferturi: 11-22, 11-26, 12-10, 9-19. De la gazde nu au jucat stranierele, în semn de protest că nu au luat nicio sumă de bani de când au ajuns la Oradea, conform surselor noastre.

Gazdele au început partida cu Ioana Gavra, Nicoleta Mititelu, Anisia Croitoru, Melania Kokovay și Ruxandra Chiș. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Chelsea Douglas, Vladinka Erak, Jelena Jovanovic, Ecaterina Armanu și Cristiana Cutaș. E. Armanu și Jovanovic au dus scorul la 0-6, iar Croitoru marca primele două puncte ale gazdelor după două minute. Au urmat 9 puncte la rând pentru oaspete și scorul devenea 2-15. Ecartul a crescut la 16 puncte, iar Gavra l-a mai micșorat în finalul sfertului și la prima pauză scorul era 11-22.

Sfertul secund a continuat în aceeași directție, cu orădencele găsindu-și greu ritmul în atac, iar constănțencele s-au distanțat la 26 de puncte la pauza mare, scor 22-48. Gazdele s-au apropiat la 21 de puncte după revenirea de la vestiare, când la oaspete au intrat mai multe tinere. Phoenix Știința s-a distanțat din nou la 27 de puncte. Sfertul trei a fost singurul adjudecat de gazde, cu un parțial de 12-12, iar la ultima pauză scorul era 34-58. Ultima perioadă de joc le-a revenit oaspetelor, la diferență de 10 puncte, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 43-77.

Ecaterina Armanu a fost coșghetera partidei cu 15 puncte, urmată de Bianca Fota cu 14, Cristiana Cutaș cu 12 și Vladinka Erak cu 10. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Jovanovic 8 puncte, Fleșer 7, Beldian 5, T. Armanu 4 și Douglas 2 puncte.

Nicoleta Mititelu a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 10 puncte. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Croitoru 8 puncte, Chiș 8, Manea 6, Gava 5, Chiorean 4 și Creț 2 puncte.

Constănțencele conduc grupa valorică B cu 16 puncte (8/1) și sunt tot mai aproape de promovarea în grupa roșie în faza a doua a campionatului. CSU CSM Oradea are 13 puncte (5/3) și este pe trei.

CSU CSM Oradea joacă următoarea partidă miercuri, 5 decembrie, în deplasare la Târgu Mureș. Phoenix Știința Constanța stă în etapa intermediară și dispută următorul meci în 8 decembrie, pe terenul Agronomiei București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!