Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța primește vizita campioanei Sepsi SIC în etapa a 2-a din grupa Est a LNBF

Phoenix Știința Constanța primește vizita campioanei Sepsi SIC în etapa a 2-a din grupa Est a LNBF

Phoenix Știința Constanța găzduiește sâmbătă, de la ora 16:00, meciul cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, din etapa a 2-a a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Constănțencele au stat în prima etapă, astfel că vor fi la primul joc oficial. Covăsnencele sunt liderele grupei după ce au câștigat la scor în runda inaugurală. Formația de la malul mării a făcut multe schimbări în această vară, inclusiv pe bancă, în timp ce la alb-verzi a rămas un nucleu important. Sepsi a câștigat clar cele două confruntări oficiale anterioare, din sezonul trecut.

Phoenix Știința Constanța are un debut foarte dificil în al doilea său sezon în Liga Națională de Baschet Feminin. Dobrogencele găzduiesc partida cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care a disputat deja un prim joc oficial.

Deținătoarea titlului a câștigat cu 76-43 meciul de miercuri, acasă cu Olimpia CSU Brașov, după un joc pe care l-a controlat autoritat începând din sfertul doi. Natalie Butler a reușit un double-double cu 12 puncte și 10 recuperări la debutul pentru alb-verzi. Alte trei nou-venite au fost în double-digits (Jelena Vucetic cu 15 puncte, Andra Mandache cu 13 și Chrissy Givens cu 12), iar Kristina Topuzovic le-a urmat cu 10 puncte. Zoran Mikes a avut patru indisponibilități la acel meci. Trei au fost din motive medicale (Ioana Ghizilă, Alyssia Brewer și Jovana Pasic), iar Nicolett Orban a lipsit pentru că este cu naționala de 3x3 la mondialul U23 cu care mai are două jocuri din faza grupelor sâmbătă și șanse mari să treacă în sferturi.

Alb-verzile au optat în această vară să păstreze 7 jucătoare din sezonul anterior, după ce cu o vară în urmă au schimbat aproape tot lotul, cu două excepții. Sepsi are în acest sezon destule jucătoare autohtone cu experiență (Annemarie Godri-Părău, Andra Mandache, Ildiko Mîrne Nagy), dar are și destule opțiuni pentru românca U23 (pe lângă indisponibilele la acest meci Ghizilă și Orban, mai sunt Nora Demeter, Renata Kovacs și Ștefania Cătinean). Din cele patru straniere folosite în prima rundă, două au deja experiență în LNBF (Givens și Topuzovic), iar celelalte două sunt la primul sezon în România.

De partea cealaltă, Phoenix Știința Constanța a făcut foarte multe schimbări în această vară. Carmin Popa a preluat formația clasată pe locul 7 la sezonul de debut în LNBF. Au rămas doar două jucătoare de bază din stagiunea precedentă (Vladinka Erak și Andreea Beldian), plus câteva tinere. Erak este singura dintre cele patru straniere ale constănțencelor care are experiență în campionatul românesc, în care a mai jucat în alte trei sezoane. Celelalte trei straniere, Katarina Matijevic, Lauren „Boogie” Brozoski și Sydnee McDonald sunt la prima experiență în LNBF. Pentru americance este debutul în Europa. Dintre jucătoarele autohtone, pe lângă Beldian, doar Mădălina Geleriu mai este peste 23 de ani. Mai sunt în lot mai multe localnice sub 20 de ani. La capitolul achiziții pentru regula U23 sunt Denisa Vați și Nicoleta Mititelu.

Cum echipa de la malul mării este doar la al doilea sezon în LNBF, cele două formații s-au întâlnit prima dată într-un joc oficial anul trecut. Sepsi s-a impus clar în ambele confruntări oficiale de până acum, cu 82-60 acasă și 81-41 în deplasare, în Grupa Roșie din faza a doua a sezonului regulat.

Al treilea duel dintre Phoenix Știința Constanța și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe într-un meci oficial are loc sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 16:00, la Sala Tomis Constanța.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!