Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța primește vizita lui CSM Târgoviște în penultima etapă a turului din grupa Est

Phoenix Știința Constanța primește vizita lui CSM Târgoviște în penultima etapă a turului din grupa Est

Phoenix Știința Constanța și CSM Târgoviște se întâlnesc sâmbătă, de la ora 17:00, în meciul care deschide etapa a 6-a în grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Ambele echipe vin după două victorii la rând în campionat și după eliminarea din primul tur al Cupei României.

CS Municipal Târgoviște a urcat pe locul secund în grupa Est după victoria de la finele săptămânii trecute, 78-57 la Brașov într-o restanță din etapa a 3-a. Dâmbovițencele au legat două succese în grupa Est după ce în runda a 5-a, cu o săptămână înainte, câștigau pe terenul Rapidului cu 70-57. CSM are 7 puncte în clasamentul grupei Est, după 3 victorii (a 3-a fiind cea de acasă cu Agronomia, scor 73-47) și o înfrângere (53-81 acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe).

Pentru elevele lui Cătălin Tănase va fi al 4-lea meci consecutiv pe terenuri străine, după ce între ultimele două partide din campionat au disputat returul cu FCC Baschet Arad, din turul inaugural al Cupei României. CSM a pierdut la 41 de puncte manșa a doua și la 34 de puncte la total, după ce câștiga primul meci al dublei.

Phoenix Știința Constanța a avut mai mult timp de recuperare după returul din cupă, neavând partide în ultimul weekend. Constănțencele au pierdut dramatic calificarea în dubla cu ACS KSE Târgu Secuiesc, la un singur punct, după ce au câștigat acasă la o diferență de 3 puncte și au pierdut în deplasare la 4 puncte, deși aveau un avans de două posesii la general cu mai puțin de un minut până la final.

După un început mai slab de campionat cu 2 înfrângeri (31-178 acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și 58-69 în deplasare cu CSM Alexandria), elevele lui Carmin Popa au obținut două victorii la rând cu echipele bucureștene. Formația de la malul mării câștiga acasă cu Rapidul (80-44) și în deplasare la Agronomia (cu 48-43). După aceste rezultate dobrogencele au urcat pe locul 3 în grupa Est, cu 6 puncte.

În ceea ce privește loturile formațiilor care se întâlnesc mâine, reamintim că CSM Târgoviște are doar jucătoare autohtone în acest sezon din cauza problemelor din trecut, în timp ce Phoenix Știința a ajuns la 5 straniere după transferul Donasjei Scott.

Constănțencele au patru jucătoare cu medie de cel puțin 10 puncte pe meci, cât au Nicoleta Mititelu și Andreea Beldian (cea mai bună pasatoare a echipei cu 7 assist-uri pe partidă). Vladinka Erak este cea mai bună marcatoare a echipei cu 14,7 puncte pe partidă în trei jocuri (plus 10,7 recuperări), iar Lauren Brozoski o urmează cu 14,3 ppg. Katarina Matijevic este cea mai bună recuperatoare a echipei cu 12 mingi prinse la panou pe partidă.

De partea cealaltă, Gabriela Irimia este cea mai bună marcatoare a dâmbovițencelor cu 16 puncte pe meci, urmată de Ancuța Stoenescu și Alina Chivu cu câte 15,3 puncte pe partidă. Stoenescu este și cea mai bună pasatoare a CSM-ului, cu 4,8 assist-uri pe meci, în timp ce Larisa Toma are o medie de 10,8 recuperări.

Va fi a 6-a confruntare oficială între cele două echipe, din 2017 până acum. CSM Târgoviște conduce cu 3-2 în duelurile directe, dar până acum nici una din cele două formații nu a reușit să obțină două victorii la rând în fața celeilalte. Primele trei meciuri au fost în Liga 1, în sezonul 2017-2018. Dâmbovițencele câștigau acasă cu 68-62 și 71-68 (meciul de la turneul de promovare), iar constănțencele se impuneau pe propriul teren cu 62-56. Ultimele două confruntări au fost cele din grupa Roșie în faza a doua a sezonului regulat din LNBF, ediția 2018-2019. Atunci s-au impus de fiecare dată vizitatoarele. 43-58 a fost scorul la Constanța și 50-63 la Târgoviște.

Partida dintre Phoenix Știința Constanța și CS Municipal Târgoviște, contând pentru etapa a 6-a din grupa Est, se dispută sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 17:00. Vor arbitra Alin Bobeică, Alexandru Nicolau și Andrei Hapău, supervizați de Svetlana Simion.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!