Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța, primul succes al sezonului contra Rapidului în etapa a 4-a din grupa Est

Phoenix Știința Constanța, primul succes al sezonului contra Rapidului în etapa a 4-a din grupa Est

Phoenix Știința Constanța a reușit un prim succes în noua ediție de campionat, la a 3-a încercare. Constănțencele s-au impus acasă contra Rapidului în etapa a 4-a, scor 80-44, pe sferturi 21-12, 29-9, 22-11, 8-12. Gazdele au preluat conducerea după primele minute mai echilibrate și s-au distanțat până la 44 de puncte la jumătatea sfertului patru. Brozoski a fost coșghetera meciului cu 30 de puncte, iar Erak și Beldian au încheiat în double-double la învingătoare.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Andreea Beldian, Denisa Vați, Vladinka Erak, Lauren Brozoski și Katarina Matijevic, ultima la debutul pentru constănțence. Rapid București le-a avut în primul cinci pe Teodora Manea, Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu) și Gabriela Vlad. Pentru constănțence era al 3-lea meci într-o săptămână, iar pentru bucureștence, al 4-lea în 10 zile.

Burlakova a deschis scorul și Brozoski a egalat. Manea le-a dus din nou pe oaspete la conducere, de la linia de fault 2-4. A fost rândul lui Erak să egaleze, iar triplele lui Brozoski și Beldian au dus scorul la 10-4. Gazdele s-au distanțat la 11 lungimi și la prima pauză scorul era 21-12. Oaspetele s-au apropiat la 7 lungimi, dar constănțencele au răspuns cu un parțial de 20-2 și s-au distanțat la 43-18 cu două minute rămase din sfertul doi. Diferența a continuat să crească și la pauza mare tabela arăta 50-21.

Repriza secundă a început cu 7 puncte ale gazdelor, care s-au distanțat la 72-32 la ultima pauză. Diferența maximă s-a înregistrat în minutul 35, la 80-36. Gazdele nu au mai înscris în ultimele minute și Burlakova a marcat ultimele 7 puncte ale meciului. Scorul final a fost 80-44 și Phoenix Știința Constanța reușește prima victorie în grupa Est la a 3-a încercare, în timp ce Rapidul ajunge la 4 înfrângeri.

Lauren Brozoski a fost coșghetera partidei cu 30 de puncte (5x3), plus 5 recuperări și 5 assist-uri. Vladinka Erak și Andreea Beldian au încheiat în double-double cu 22 de puncte și 13 recuperări, respectiv 10 puncte și 13 assist-uri, plus 6 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Mititelu 9 puncte (6 recuperări), Matijevic 5 puncte (10 recupeărri), Vulic 2 puncte și Geleriu 2.

Florina Stănici (Diaconu) a fost cea mai bună marcatoare la oaspete, cu 13 puncte plus 6 recuperări, 5 assist-uri, dar și 10 turnovers. Natalia Burlakova a urmat-o cu 11 puncte. Pentru Rapid București au mai înscris: Cuatu 5 puncte, Manea 4 puncte (8 recuperări), Vlad 4 puncte, Cazacu 4 și Lupusavei 3 puncte.

Gazdele au fost mult mai bune la recuperare, cu 51 de mingi prinse la panou față de 37. Constănțencele au încheiat partida cu 22 de reușite din semicerc, 8 triple și 12 libere, iar Rapidul a avut 14 coșuri de două puncte, 2 triple și 10 libere.

Pentru cele două echipe urmează primul joc din Cupa României, la mijlocul săptămânii viitoare, cu adversari din cealaltă grupă a campionatului. Phoenix Știința va juca acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc, iar Rapidul, cu CS Universitatea Cluj.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!