Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Ştiinţa Constanţa se impune acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc în primul meci al etapei a 9-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.11.2018

Phoenix Știința Constanța a câștigat cu 71-53 partida cu ACS KSE Târgu Secuiesc, pe sferturi: 28-11, 17-11, 16-17, 10-14. Partida care a deschis etapa a 9-a din grupa valorică B a LNBF a fost echilibrată doar în primele cinci minute, când cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Gazdele s-au distanțat grație unui run de 11 puncte și au avut un avans maxim de 28, spre finalul sfertului 3.

Predrag Stanojcic a început partida cu Cristiana Cutaş, Teodora Armanu, Vladinka Erak, Chelsea Douglas şi Jelena Jovanovic. Antrenorul oaspetelor, Ljubomir Kolarevic, le-a trimis în formula de start pe Noemi Boloni, Helga Csurulya, Ramona Danalache, Kayla Mobley și Iringo Debreczi. Cutaș a deschis scorul cu două libere transformate, iar Mobley le-a dus pe oaspete în avantaj după un coș cu fault. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere, iar la jumătatea sfertului scorul era 6-7.

Covăsnencele au avut mai mult de două minute fără să marcheze, în care au comis și 4 turnovers, iar gazdele au reușit un run de 11 puncte și conduceau cu 17-7 în minutul șapte. Mobley a marcat din semicerc pentru vizitatoare, care au avut alte două minute și jumătate fără să înscrie. Douglas și Fota au scuturat plasa de la distanță, iar constănțencele s-au desprins la 17 puncte. Acesta avea să fie ecartul la prima pauză când tabela arăta 28-11. Sfertul secund a început cu cinci puncte pentru gazde, care s-au distanțat la 33-11 în minutul 12. Oaspetele s-au apropiat la 17 puncte dar au avut două minute și jumătate fără coș la finalul perioadei de joc. Stranierele de la Phoenix Știința au mărit diferența la 23 de puncte, scorul la pauza mare fiind 45-22.

Revenirea de la vestiare a adus din nou mai multe atacuri fără coș pentru oaspete, iar Fota a mărit ecartul la 26 de puncte. A fost rândul formației de la malul mării să aibă trei minute în care nu a găsit drumul spre coș, iar Boloni și Mobley au dus scorul la 48-27 la intrarea în a doua jumătate a sfertului. A fost un alt run de 7 puncte pentru gazde, care s-au distanțat 28 de puncte cu mai puțin de două minute până la ultima pauză. Danalache și Csurulya au înscris de la distanță, iar înaintea sfertului patru scorul era 61-39.

Ecartul a rămas în jurul a 20 de puncte în primele trei minute din ultima perioadă de joc. Au urmat 7 puncte reușite de Mobley și mai mult de trei minute fără coș pentru gazde, iar diferența era de 14 puncte la jumătatea sfertului, 64-50. A fost rândul oaspetelor să aibă mai mult de trei minute fără coș, Mobley și Csurulya au ieșit cu 5 faulturi, iar Fota și Duță și-au dus din nou echipa la 21 de puncte în față. Debreczi a înscris de la distanță, iar în ultimul minut nu s-a mai punctat. S-a încheiat 71-53 și Phoenix Știința Constanța ajunge la 14 puncte după 7 victorii și o înfrângere (cea fără punct în clasament), în timp ce ACS KSE Târgu Secuiesc are 11 puncte (3/5).

Constănțencele au profitat de cele 23 de mingi pierdute de adversare și au înscris 23 de puncte, față de 3 înscrise de oaspete după turnovers. Banca gazdelor a contribuit cu 26 de puncte, față de 2. Covăsnencele au avut cu 9 recuperări în plus, 39 la 30. Phoenix Știința a reușit 40 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 24.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, fiind din nou în double-double cu 11 recuperări. Iringo Debreczi a fost aproape de double-double pentru oaspete cu 9 puncte și 12 recuperări. De la ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Csurulya 7 puncte, Danalache 6, Boloni 2 și Holinka Miklos 2 puncte.

Patru jucătoare au încheiat în double-digits pentru gazde. Bianca Fota a fost cea mai bună marcatoare a acestora cu 15 puncte, plus 5 recuperări, urmată de Chelsea Douglas cu 13 puncte, Jelena Jovanovic cu 12 și Cristiana Cutaș cu 11 puncte. Pentru Phoenix Știința au mai înscris: Erak 9 puncte (6 recuperări), E. Armanu 8 puncte, Duță 2 și Fleșer 1 punct.

Phoenix Știința Constanța joacă următoarea partidă în 1 decembrie, de la ora 17:00, la Oradea. ACS KSE Târgu Secuiesc joacă duminică acasă cu CSM Târgu Mureș, de la ora 17:00.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!