Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța se impune în manșa tur cu CSM Alexandria din Cupa României

Valentin Todea

Valentin Todea
27.02.2019

Phoenix Constanța a câștigat pe teren propriu prima manșă a duelului cu CSM Alexandria din sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin, scor 70-55 (20-9, 14-26, 16-14, 20-6). Meciul retur se va desfășura pe terenul echipei din Teleorman peste o săptămână, în 6 martie.

Gazdele au început în formula Beldian - Douglas - Fota - Vladinka - Jovanovic, iar Alexandria a replicat cu un prim cinci alcătuit din Mihai, Cucu, Mazilu, Fieresteanu și Horlea. Phoenix a avut un start mai bun de partidă și conduceau cu 12-4 cu aproape patru minute rămase din primul sfert, moment în care oaspetele au început să fie mai productive și s-au apropiat la 12-9. Vladinka a dus scorul la 14-9, iar Fota a punctat pentru 18-9. Jovanovic a transformat și ea ambele libere primite iar formația de la malul mării avea un avantaj confortabil după primul sfert.

La reluare, Alexandria a avut un run de 8-0 pentru ca tabela să indice 20-17. Mai mult decât atât, Cucu a înscris de la mare distanță și scorul a devenit 22-20. Aceeași jucătoare e marcat din nou de la 3 puncte pentru a-și aduce echipa în avantaj, 24-25. Jovanovic a răspuns pentru gazde, 26-25, dar Crăciunescu a înscris și ea din afara semicercului, 26-28. Andreea Fleșer a egalat de la linia de libere, 28-28, iar la pauză gruparea din Teleorman avea un avantaj minim pe tabelă, 34-35, după ce Mihaela Mihai a înscris printr-un lay-up.

Mazilu a înscris două coșuri consecutive de la mare distanță în debutul sfertului trei iar scorul a devenit 36-41. Gazdele au răspuns printr-un run de 11-0 reușit printr-un aport considerabil al jucătoarelor străine, echipa oaspete oferind replica printr-un coș de 3 puncte semnat de Crăciunescu, 47-44. Înaintea ultimului act, Phoenix conducea cu 50-49.

Constanța a început în forță sfertul patru și a dat mari probleme defensivei adverse, care nu a reușit să stopeze nicicum forța ofensivă a acesteia iar tabela indica 66-49 cu aproape patru minute rămase până la finalul meciului. Alexandria a mai redus din diferență prin Botoregeanu și Crăciunescu cu reușite din spatele arcului de cerc (singurele coșuri din sfertul patru ale oaspetelor), 66-55, însă Bianca Fota a mai înscris patru puncte până la final iar Phoenix câștigă la 15 lungimi prima manșa a confruntării cu CSM Alexandria.

Bianca Fota a încheiat disputa cu 19 puncte, fiind urmată de Chelsea Douglas cu 18 puncte și de Jelena Jovanic cu 17 puncte înscrise pentru Phoenix Constanța.

De cealaltă parte, Mihaela Mihai a marcat 18 puncte pentru Alexandria, iar Crăciunescu a totalizat 12 puncte. Paloma Cucu a avut 10 puncte înscrise în confruntarea de la Constanța.

*Foto: Phoenix Știința Constanța Facebook
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!