Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța se impune la Alexandria în restanța din etapa a 7-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.11.2018

Phoenix Știința Constanța s-a impus cu 74-50 la Alexandria, pe sferturi: 20-15, 18-16, 21-11, 15-8. Meciul a contat pentru etapa a 7-a din grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Tinerele gazde au condus puțin la început și s-au apropiat în câteva rânduri la un punct, dar au avut multe minute legate fără coș. Constănțencele, cu jucătoare mai experimentate, s-au desprins în sfertul doi, au avut un run de 12 puncte în al treilea și un avans maxim de 26 de puncte.

Pentru teleormănence a fost al doilea meci după pauza pentru naționale, dar acestea au avut și partidele din campionatul U 18. CSM Alexandria venea după ce a obținut prima victorie în LNBF acum trei zile, 61-50 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Phoenix Știința Constanța a jucat din nou un meci oficial după două săptămâni de pauză, ultimul fiind în 9 noiembrie, câștigat cu 84-52 la Rapid.

Mădălin Piperea a început partida cu Mihaela Mihai, Tania Fiereșteanu, Paloma Cucu, Andreea Mazilu și Andreea Horlea. Antrenorul constănțencelor, Predrag Stanojcic, le-a trimis în formula de start pe Teodora Armanu, Vladinka Erak, Chelsea Douglas, Jelena Jovanovic și Cristiana Cutaș. Cucu a deschis scorul cu o reușită de după semicerc. Oaspetele au comis o abatere de 24 de secunde, iar Jovanovic marca primele lor puncte după mai mult de un minut și jumătate de la startul partidei.

A fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș mai mult de trei minute și Douglas a reușit două triple prin care a dus scorul la 3-8. Mazilu a oprit seceta din atacul teleormănencelor, dar Jovanovic a mărit ecartul la 9 puncte. Crăciunescu și Cucu și-au apropiat echipa la o lungime. În ultimele trei minute ale sfertului s-a marcat puțin, Lungu 2 puncte pentru gazde, iar Jovanovic și Douglas au înscris câte o triplă. Scorul la prima pauză a fost 15-20.

Fota a înscris primul coș al sfertului secund, dar au urmat mai mult de două minute și jumătate fără punct pentru oaspete. Cucu și Mazilu au strâns scorul la 21-22. Constănțencele s-au desprins din nou, la 7 lungimi, dar Mihai a înscris 6 puncte la rând și a micșorat ecartul la un punct. Fota a înscris 6 puncte în ultimul minut și jumătate al perioadei de joc și la jumătatea partidei scorul era 31-38.

S-a marcat puțin după revenirea de la vestiare. CSM Alexandria a avut nevoie de mai mult de trei minute pentru a găsi drumul spre coș, iar oaspetele s-au dus la 12 puncte în față, 31-43. Mazilu a redus ecartul la 9 puncte, cu o reușită de după semicerc, dar au urmat mai mult de patru minute fără coș pentru tinerele eleve ale lui Piperea. Erak, Douglas și Jovanovic au înscris de la semidistanță, iar Ecaterina Armanu a marcat două triple prin care a dus run-ul galben-albastrelor la 12 puncte și scorul la 36-57 în minutul 28. Gazdele au redus puțin din deficit pe final de sfert, iar tabela arăta 42-59 la ultima pauză.

În startul sfertului patru diferența a oscilat între 15 și 18 puncte, dar a crescut după ce teleormănencele nu au înscris timp de șase minute. În acest interval constănțencele s-au distanțat la 24 de puncte în minutul 38. Beldian a pus pe tabelă cel mai mare ecart, la 26 de puncte, iar Mazilu a înscris ultimul coș și a stabilit scorul final, 50-74. Banca oaspetelor a contribuit cu 31 de puncte, față de 10 la gazde.

Phoenix Știința Constanța ajunge la 12 puncte după 6 victorii și o înfrângere (cea fără punct în clasament) și egalează primele clasate CSU CSM Oradea și CSM Târgu Mureș. CSM Alexandria ajunge la 10 puncte (1/8) și trece cu un punct de Agronomia care are două meciuri mai puțin.

Jelena Jovanovic a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. Bianca Fota a încheiat cu 17 puncte și 5 recuperări, iar Chelsea Douglas a avut 16 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: E. Armanu 8 puncte, Beldian 5, Erak 4 puncte (9 recuperări), Cutaș 3 puncte (8 recuperări), T. Armanu 1 punct și Fleșer 1 punct.

Mihaela Mihai a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte, plus 5 recuperări, urmată de Andreea Mazilu cu 14 puncte. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 8 puncte (5 recuperări), Crăciunescu 6 puncte și Lungu 4.

Phoenix Știința joacă luni, de la ora 12, meciul din etapa a 9-a acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. CSM Alexandria are următorul meci în grupa B a LNBF miercuri, 28 noiembrie, când de la ora 18 întâlnește pe propriul teren pe Agronomia București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!