Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța și ACS KSE Târgu Secuiesc deschid luni etapa a 9-a din grupa B a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.11.2018

Grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin a ajuns la etapa a 9-a. Primul meci se dispută luni la prânz la Constanța, între două echipe care au jucat deja o partidă după pauza de naționale. Celelalte două jocuri din a doua grupă sunt programate miercuri, când cele două formații nou-înființate primesc vizita echipelor din capitală.

Phoenix Știința Constanța găzduiește luni, de la ora 12:00, duelul cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Cele două echipe sunt despărțite de două puncte în clasament. Constănțencele au revenit pe primul loc cu 12 puncte (6 victorii/1 înfrângere la masa verde) și sunt la egalitate cu următoarele trei clasate. Covăsnencele sunt pe locul 5 la ora actuală, cu 10 puncte (3/4). Ambele echipe au jucat la CSM Alexandria după pauza pentru naționale. Covăsnencele au pierdut miercuri, oarecum, surprinzător, cu 50-61, fiind prima victorie a teleormănencelor în campionat. Phoenix Știința s-a impus cu 74-50 sâmbătă.

În turul de la Târgu Secuiesc a fost 69-42 pentru formația de la malul mării, într-un meci care a avut și momente tensionate, după accidentarea lui Mobley și conflictul dintre două jucătoare ale gazdelor și Douglas. Au fost trei tehnice acordate, iar de la sancțiunea pentru americanca lui Phoenix Știința s-a ajuns la înfrângerea la masa verde din meciul următor. Va fi a patra confruntare dintre cele două echipe, după ce s-au întâlnit în sezonul trecut în Liga 1 și tot elevele lui Predrag Stanojcic au avut câștig de cauză. Dacă Phoenix Știința are 3 straniere, Ljubomir Kolarevic o are doar pe Mobley, care este cea mai bună marcatoare cu 24,4 puncte/meci.

CSM Alexandria și CS Agronomia București se întâlnesc miercuri, de la ora 18:00, pentru a patra oară în acest sezon. Gazdele s-au impus de fiecare dată după dueluri strânse. Cele două echipe s-au înfruntat în primul tur al Cupei României, cu teleormănencele calificându-se mai departe după 58-54 acasă și 55-56 în deplasare. În turul campionatului, Agronomia s-a impus cu 61-58, astfel că are 2-1 în confruntările directe. Mihai și Chițanu sunt coșgheterele celor două echipe, cu același total de puncte, dar cu un meci în plus pentru prima.

Tânăra formație a lui Mădălin Piperea va fi la al treilea meci într-o săptămână, după confruntările de pe propriul teren menționate mai sus. Jucătoarele sub 18 ani de la Alexandria nu au avut parte de pauză când a fost întreruperea pentru naționale deoarece au avut meciuri în competiția junioarelor. Agronomia București a jucat ultima partidă oficială în 14 noiembrie, când a cedat la Oradea cu 43-73, la cinci zile după ce juca acasă cu aceeași formație. Bucureștencele nu au câștigat în deplasare în cele trei meciuri din campionat. În clasament CSM Alexandria și Agronomia sunt despărțite de un punct, cu 10 pentru teleormănence (1/8) și 9 pentru formația pregătită de Milan Sokic (2/5).

CSM Târgu Mureș și CS Rapid București se întâlnesc tot miercuri de la ora 18:00. Ambele echipe vin după mai mult de două săptămâni de pauză de la ultimul duel oficial. Mureșencele au disputat ultimul joc în 9 noiembrie, câștigând acasă cu CSM Alexandria cu 59-46. Rapidul a primit vizita aceleiași echipe după trei zile și s-a impus cu 61-43. Formația condusă de Ionel Brustur are trei victorii din trei pe propriul teren în grupa valorică B, în timp ce Rapidul are două victorii în deplasare din 4 partide.

Cele două echipe sunt la egalitate cu constănțencele și orădencele în fruntea clasamentului, toate având câte 12 puncte, fiind departajate de rezultatele directe. Echipa Ioanei Pinter este pe doi cu 4 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce formația nou-înființată este pe patru cu 5 victorii și 2 înfrângeri. În tur mureșencele s-au impus cu 74-68 în capitală. Ambele echipe au jucătoare cu destulă experiență în primul eșalon, dar și jucătoare tinere pe lângă. Va fi un duel interesant și între coșgheterele celor două formații, Robinson și Stănici (Diaconu).

CSU CSM Oradea este echipa care stă în această etapă și își va relua seria meciurilor oficiale pe 1 decembrie, când este programată etapa a 10-a din a doua grupă valorică.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!