Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc în primul tur al Cupei României

Phoenix Știința Constanța și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc în primul tur al Cupei României

Phoenix Știința Constanța și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc miercuri, de la ora 17:00, în primul meci al dublei din turul inaugural al Cupei României. Cele două echipe sunt la a doua participare în competiția eliminatorie. Formația constănțeană a ajuns până în semifinale la debut, în timp ce covăsnencele s-au oprit în turul secund. În startul acestui sezon ACS KSE Târgu Secuiesc are două victorii din două posibile, în timp ce dobrogencele au un succes și 2 înfrângeri.

Phoenix Știința Constanța a obținut sâmbătă prima victorie stagională, 80-44 acasă cu Rapid București. Dobrogencele au început sezonul cu două înfrângeri, 31-178 acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (când au jucat doar cu localnice sub 20 de ani) și 58-69 la CSM Alexandria. Lauren Brozoski are o medie de 21,5 puncte în două partide pe care le-a jucat în LNBF, iar Vladinka Erak o urmează cu 16,5 ppg și 12 recuperări. Nicoleta Mititelu e singura jucătoare care a evoluat în toate cele trei meciuri ale lui Phoenix Știința, cu 11,7 ppg.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început grupa Vest cu două victorii, 80-43 la BC Sirius Târgu Mureș și 60-54 acasă cu CS Universitatea Cluj, luni, cu două zile înainte de meciul din cupă. Covăsnencele au 4 puncte și sunt la egalitate cu liderul CSM Satu Mare. Kayla Mobley este coșghetera echipei, cu 23,5 puncte pe meci în cele două partide, plus 13,5 recuperări. Jade Vega o urmează cu 12,5 puncte pe meci.

Ambele echipe au schimbat antrenorul în vară. Carmin Popa a preluat echipa de la malul mării, iar Alpar Farkas este noul tehnicial al covăsnencelor. În ceea ce privește lotul, Phoenix Știința a păstrat doar două senioare din stagiunea precedentă și a făcut multe transferuri. ACS KSE Târgu Secuiesc are doar două senioare noi în lot față de ediția precedentă.

Ediția precedentă a cupei a fost prima în care cele două formații au jucat. Phoenix Știința Constanța a trecut în primul tur de Universitatea Cluj cu o dublă victorie, 77-73 și 67-59. Au urmat alte două victorii cu CSM Alexandria în runda a doua, 70-55 și 58-54. Constănțencele au participat la Final 4-ul de la Sfântu Gheorghe, pierzând semifinala cu CSM Satu Mare, 51-68.

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a oprit în turul secund la debutul în competiția knock-out. Covăsnencele au trecut în primul tur de CSU CSM Oradea cu 76-59 și 62-59. A urmat confruntarea cu Olimpia CSU Brașov, din grupa valorică superioară, în care ACS KSE Târgu Secuiesc a cedat ambele partide, 46-74 și 60-61.

Va fi a 5-a confruntare directă între cele două echipe. Primele două au fost în sezonul 2017-2018, în faza semifinală din Liga 1 (al doilea eșalon atunci, care în anul următor a fost unit cu LNBF). Phoenix Constanța s-a impus în ambele partide, 82-58 la Târgu Secuiesc și 72-46 pe propriul teren. Următoarele două confruntări au avut loc în sezonul 2018-2019, când s-au întâlnit în grupa a doua valorică din prima fază a LNBF. Tot formația de la malul mării a câștigat, cu 69-42 în deplasare și 71-53 acasă.

Phoenix Știința Constanța și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc miercuri, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor Constanța. Returul va avea loc după o săptămână. Între cele două manșe, echipele vor juca în campionat. ACS KSE Târgu Secuiesc are sâmbătă o confruntare în deplasare cu CSM Satu Mare. Phoenix Știința Constanța joacă duminică, la Agronomia București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!