Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Știința Constanța și Rapid București caută prima victorie stagională în grupa Est a LNBF

Phoenix Știința Constanța și Rapid București caută prima victorie stagională în grupa Est a LNBF

CS Phoenix Știința Constanța și Rapid București se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, într-un meci contând pentru etapa a 4-a a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Ambele echipe sunt în căutarea primei victorii oficiale din acest sezon. Constănțencele au două înfrângeri până acum, iar bucureștencele trei. Va fi a 6-a confruntare directă, în precedentele 5 câștigând de fiecare dată dobgogencele.

Phoenix Știința Constanța a avut până acum două partide total diferite. În runda secundă pierdea la scor duelul de acasă cu campioana ACS Sepsi SIC, 31-178. Atunci formația preluată în vară de Carmin Popa avea pe foaie doar localnice tinere, cea mai experimentată de 19 ani. După patru zile a urmat meciul de la Alexandria, în care la constănțence a jucat o singură sportivă care evoluase și contra lui Sepsi, Nicoleta Mititelu. Pentru acest meci formația de la malul mării a avut 6 jucătoare noi față de prima rundă, inclusiv trei straniere (Vladinka Erak, Lauren Brozoski și Drazana Vulic). Phoenix Știința a pierdut la Alexandria cu 58-69, după ce a și condus la 7 puncte. Andreea Beldian a fost cea mai bună marcatoare constănțeană, cu 14 puncte, urmată de Brozoski cu 13, Erak cu 11 puncte (double-double cu 11 recuperări) și Mititelu cu 11 puncte.

Dacă pentru gazde va fi al 3-lea meci într-o săptămână, Rapidul va avea al 4-lea joc în 10 zile. Alb-vișiniile au început campionatul în deplasare cu Agronomia, pierzând cu 57-79. A urmat înfrângerea de acasă cu Olimpia CSU Brașov (scor 65-73), în care bucureștencele au reușit să revină după ce au fost conduse, dar nu au rezistat pe final. În etapa de la mijlocul acestei săptămâni Rapidul a pierdut pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC, scor 90-54. Florina Stănici (Diaconu) este cea mai constantă marcatoare a „feroviarelor”, cu o medie de 21,7 puncte în cele trei etape. O urmează Alexandra Lupusavei și Natalia Burlakova, cu 7,3 și 7 puncte pe partidă.

Meciul din etapa a 4-a a grupei Est va fi al 6-lea oficial între cele două formații, al 3-lea în LNBF. Primele două confruntări între ele a avut loc în sezonul 2017-2018, în grupa semifinală din Liga 1. Phoenix s-a impus cu 95-56 acasă și 71-66 în deplasare. A urmat întâlnirea de la turneul de promovare, adjudecată de constănțence cu 74-64. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în ediția precedentă a LNBF, în prima fază a sezonului regulat, în grupa valorică B. Atunci Phoenix Știința câștiga cu 73-57 pe propriul teren și cu 84-52 la București, după care a urcat în prima grupă valorică.

Partida dintre Phoenix Știința Constanța și CS Rapid București se dispută astăzi, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor Constanța. Vor arbitra Alexandru Stamate, Sabina Popa și Andrei Hapau. La mijlocul săptămânii viitoare cele două echipe vor disputa primul meci din runda inaugurală a Cupei României, în care au adversari din cealaltă grupă a campionatului.  

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!