Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București încearcă să întrerupă seria înfrângerilor din campionat

Rapid București încearcă să întrerupă seria înfrângerilor din campionat

Rapid București și SCM Timișoara o să tragă cortina peste etapa a 14-a din Liga Națională de Baschet Masculin, în cursul serii de sâmbătă, 23 decembrie. Partida din fieful giuleștenilor va fi transmisă pe Digisport și Prima Sport.

Ambele formații se află în serii negative, Rapid fiind fără victorie de trei partide, iar Timișoara de două. Bilanțul din campionat ține cu bucureștenii, care au 7-4 în Conferința A și ocupă poziția a patra, în vreme ce bănățenii sunt cu două poziții sub Rapid, cu 5-6.

Echipa lui Tudor Costescu este printre cele care joacă foarte bine acasă, Rapid fiind învinsă o singură dată în cinci apariții în fața fanilor. Acel eșec a venit în urmă cu trei săptămâni, 81-98 împotriva campioanei U-BT Cluj-Napoca, după ce la pauză diferența a fost de doar trei lungimi. SCM Timișoara, în schimb, a câștigat doar pe terenul modestelor Laguna Sharks și CSM Galați, iar deplasarea de la Brașov a fost singura în care alb-violeții n-au pierdut la o diferență formată din două cifre.

Meciul tur, din Banat, a adus multe puncte și o repriză suplimentară. Învingătoare a fost Rapid cu 100 la 97, după ce timișorenii au irosit un avantaj de 15 puncte pe parcursul partidei. Sayeed Pridgett (34 de puncte, 4/4 de afară) și Luka Mitrovic (27 de puncte, 6 pase decisive, 10/20 din acțiune) au fost remarcații disputei din Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

De la revenirea în Liga Națională, rapidiștii au pierdut în două rânduri cu „Leii din Banat”, acele rezultate fiind înregistrate pe parcursul ediției 2021/2022. Ulterior, giuleștenii au câștigat două meciuri la 10 puncte diferență, 88-78 și 91-81 pe parcursul fazei Top 10 din campionatul trecut.

Rapidiștii au peste 85 de puncte în medie înscrise în jocurile de acasă, cu 10 în plus față de ce a reușit Timișoara în deplasare. Echipa lui Dragan Petricevic primește puțin peste 75 de puncte departe de casă, defensiva întâmpinând probleme în partidele pe care bănățenii le-au jucat la Cluj-Napoca și Voluntari.

În privința statisticilor există un echilibru la nivelul assist-urilor, al punctelor marcate pe meci sau la nivelul eficienței. Rapid conduce ierarhia la intercepții, cu 9 în medie, și este a doua la nivelul recuperărilor ofensive (13.5). Timișoara se află pe poziția a șasea la assist-uri, eficiență și la procentajul liberelor transformate.

Sayeed Pridgett (19.6 puncte, 4.5 assist-uri) și Nikola Gajic (14.6 puncte, 5.5 recuperări) sunt liderii celor două formații. Recent, giuleștenii au anunțat despărțirea de Alterique Gilbert și l-au adus pe Alex Hunter, un conducător de joc cu puțină experiență în baschetul european.

Întâlnirea din Sala Rapid, ultima din etapa a 14-a, va avea loc sâmbătă (23.12) de la ora 20.00 și va fi în direct pe Digisport 4, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!