Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București pune capăt unei serii de trei înfrângeri consecutive în Liga Națională

Rapid București pune capăt unei serii de trei înfrângeri consecutive în Liga Națională

Ziua de sâmbătă, 23 decembrie, s-a încheiat cu duelul dintre CS Rapid București și SCM Timișoara, din etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gazdele au condus în cea mai mare parte a jocului și, după un final în care s-au apărat excelent, au obținut a opta victorie în Liga Națională: 72-62.

CS Rapid București: Sayeed Pridgett, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

SCM Timișoara: Luka Mitrovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

Confruntarea din Sala Rapid a avut parte de un act inaugural foarte echilibrat, în care s-au consemnat nu mai puțin de șase schimbări la conducere și patru momente de egalitate. Gazdele au condus cu 4-0 și, mai târziu, cu 23 la 17, după un slam-dunk al lui Matei Dorneanu, însă primul sfert s-a încheiat cu două coșuri reușite de Petrescu și de Gajic, astfel că diferența de pe tabelă era de o singură posesie: 23-21.

Trupa lui Tudor Costescu a început secvența secundă cu un parțial de 9-0, oaspeții nereușind să marcheze niciun punct în primele patru minute și 48 de secunde ale sfertului. Tyreek Scott-Grayson a spart gheața pentru bănățeni și apoi Kesar a preluat principalele atribuții în ofensivă. Pridgett a răspuns pentru alb-vișinii și, la finalul primei reprize, scorul era 38 la 32 pentru Rapid.

După revenirea de la vestiare, Gajic a înjumătățit avantajul adversarilor, marcând o triplă, iar Mitrovic și Petrescu au ținut-o pe Timișoara aproape de bucureșteni. Rapid a răspuns cu un run de 13-1, iar Dragan Petricevic s-a văzut nevoit să ceară două timeout-uri în decurs de doar trei minute, la scorul de 55-40 pentru Rapid. Până la finalul sfertului al treilea, Adam Mirkovic și Djordje Dimitrijevic au înscris cinci puncte, iar alb-violeții s-au apropiat la 11 puncte, 56-45, cu zece minute rămase din meci.

Miza meciului s-a simțit în primele minute ale actului decisiv, astfel că cele două tabere au marcat doar câte un coș. În următorul minut s-au înscris încă două coșuri, semn că ofensivele celor două echipe încep să funcționeze. Schimbul acesta de puncte a avantajat-o pe gazdă însă, cu trei minute și 48 de secunde până la final, Scott-Grayson i-a adus pe oaspeți la două posesii de adversari: 64-58. Americanul a reușit apoi să răspundă unui coș al lui Pridgett, iar Costescu a solicitat un timp de odihnă. După reluarea jocului, giuleștenii s-au apărat foarte bine și au înscris pe contraatac prin Pridgett și Altit, asigurând victoria Rapidului: 72-62.

Liderii învingătoarei au fost Sayeed Pridgett (19 puncte, 10 recuperări, 3 intercepții), Josip Bilinovac (13 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări), Ben Altit (12 puncte, 5 recuperări) și Toarlyn Fitzpatrick (10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Igor Kesar (12 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Tyreek Scott-Grayson (12 puncte, 3 recuperări) și Edward Petrescu (10 puncte, 8 recuperări).

Datorită acestui rezultat, gruparea din Capitală ajunge la un bilanț de 8-4 în Liga Națională de Baschet Masculin. În schimb, formația din Banat are cinci victorii și șapte înfrângeri.

În runda următoare, CS Rapid București joacă în deplasare, pe terenul lui CS Dinamo București, în timp ce SCM Timișoara primește vizita lui CSO Voluntari.

*foto: Facebook – Leii din Banat – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!