Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București se impune în prelungiri în derby-ul cu Dinamo București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.04.2024

Rapid București se impune în prelungiri în derby-ul cu Dinamo București

Rapid București și-a protejat avantajul terenului propriu în seria cu Dinamo București din lupta pentru locurile 5-8. Feroviarii au obținut un succes în prelungiri în derby-ul Capitalei, scor 80-70.

Rapid București: Tudor Șomăcescu, Josip Bilinovac, Sayeed Pridgett, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Dinamo București: Andre Jones, Andrei Mandache, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Sean Evans

Petrilevicius a deblocat tabela cu un coș pe pătrundere. Mandache a semnat primul coș de trei puncte al confruntării. Altit și Petrilevicius au înregistrat apoi patru puncte la rând. Jones a egalat la șase cu un coș cu fault și a dat startul unui run de 10-0 al oaspeților, ce a forțat un timeout din partea lui Tudor Costescu. Gîrbea l-a întrerupt printr-o reușită din spatele arcului de cerc. Grasu a punctat la rândul său printr-un fadeaway, înainte ca Altit și Hunter să restabilească egalitatea, ce s-a menținut până la finalul primului sfert: 17-17.

Fitzpatrick i-a adus pe feroviari la conducere cu primele puncte ale sfertului secund, înaintea unui duel al aruncărilor libere între Grasu și Altit. Norfleet a marcat apoi pe pătrundere, iar Pridgett a răspuns de la semi-distanță. Mandache a egalat cu un coș din spatele arcului de cerc. Petrilevicius a semnat următoarele cinci puncte ale formației gazdă, primind în replică șase din partea lui Jones. Pridgett a dus scorul la 30-29. Finalul de sfert le-a aparținut gazdelor din Giulești, care conduceau cu 36-33.

Fitzpatrick a avut un start foarte bun de repriză secundă, marcând primele zece puncte pentru Rapid. În acest timp, Mandache și Evans au lovit pentru formația oaspete, iar scorul era 46-40, înainte ca Pridgett să revină și el cu un coș important. Altit și Bilinovac au reușit să ducă diferența în double-digits, 52-42. Maticiuc a întrerupt momentul bun al adversarilor, punctând de afară, iar Evans l-a completat cu un layup. Înaintea actului decisiv, scorul era 54-47.

Sfertul al patrulea a debutat cu un layup pe pătrundere semnat de către Pridgett. Mandache și Șomăcescu au reușit apoi să înscrie câte două puncte în posesii consecutive. Grasu și Jones au redus diferența la cinci lungimi, înainte ca Petrilevicius și Șomăcescu să semneze patru puncte la rând. Djuric le-a replicat cu un and-one. Norfleet, Grasu și Mandache au construit un run de 8-0 prin care Dinamo restabilea egalitatea la 64. Meciul a intrat în prelungiri, 66-66, după un final de sfert foarte intens defensiv.

Alb-roșii au lovit primii în overtime, dar Pridgett și Gîrbea au semnat două triple la rând pentru a răsturna situația. Hunter a urmat apoi exemplul colegilor săi. Formația din Ștefan cel Mare nu și-a revenit, iar Hunter a semnat a patra triplă din prelungiri pentru a reface diferența de două cifre. La final, Rapid s-a impus cu 80-70.

Toarlyn Fitzpatrick a fost în double-double de pe bancă, cu 18 puncte și 11 recuperări. Sayeed Pridgett a avut 16 puncte și 7 pase decisive. Andrei Mandache a fost principalul marcator al câinilor, cu 18 puncte.

Meciul doi al seriei este programat luni, 29 aprilie, pe terenul alb-roșilor.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!