Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rezultatele etapei a treia din Liga Națională de Baschet Feminin

Rezultatele etapei a treia din Liga Națională de Baschet Feminin

Cele trei dueluri din acest final de săptămână în Liga Națională de Baschet Feminin au avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 4 noiembrie. Partidele au contat pentru a treia rundă a campionatului.

Debutul a avut loc în Capitală, între Rapid București și CSM Târgu Mureș, acestea oferind duelul cu cea mai mică diferență de scor la final. Sportivele în alb-vișiniu au câștigat cu 67 la 60 (19-5, 19-22, 5-18, 24-15), rezultatul pozitiv fiind conturat în ultimele trei minute, după ce gazdele întâlnirii au irosit un avantaj de 21 de puncte pe parcursul jocului.

Florina Stănici Diaconu și Miky Panait au avut câte 13 puncte, iar Adelina Duță a ajutat Rapidul cu 10 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Dora Ardelean a fost principala marcatoare a întâlnirii, double-double-ul acesteia din 20 de puncte și 10 recuperări nefiind suficient pentru CSM Târgu Mureș, iar Alexis Cortez a urmat-o cu 16 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a controlat în totalitate repriza secundă din Sala Sporturilor „Horia Demian” și s-a impus cu 81-48 (17-17, 22-19, 20-6, 22-6) în fieful Universității Cluj. Campioana en-titre a construit în urma unui avans de doar trei puncte la pauză și a primit 12 puncte în următoarele 20 de minute.

Masa Jankovic a avut o prestație aproape fără greșeală din acțiune la Cluj-Napoca, după 12/13, reușită care i-a adus 26 de puncte, alături de 7 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive și 3 capace. Alte trei sportive de la Sepsi au fost în double digits, dintre care Veatriki Akathiotou a adunat 14 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 6/6 la nivelul aruncărilor. În replică, Veronika Liubinets (14 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, 2 capace) și Elisabeth Pavel (13 puncte, 6 recuperări, 4 mingi pierdute) au fost principalele marcatoare de la U Cluj.

Ultima confruntare a zilei, dintre CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov, a aparținut formației dâmbovițene, care și-a trecut astfel în cont prima victorie în ediția 2023/2024 a Ligii Naționale. CSM Târgoviște a câștigat cu 93 la 60 (24-5, 19-21, 23-14, 27-20), după ce a condus cel mult cu +37.

Samantha Keltos a totalizat 18 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive și 9/14 din acțiune, dar a pierdut în 4 rânduri posesia, în timp ce Alina Chivu a secondat-o cu 16 puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții, iar Agnes Zane a fost singura din tabăra învingătoarelor fără punct reușit în acest duel. Bianca Nan s-a remarcat de la Olimpia CSU Brașov, cu 24 de puncte, 5 recuperări și 4/6 de afară, iar Shalaunda Burney Robinson s-a aflat la un pas de double-double (9 puncte, 10 recuperări, 2 intercepții, 5 greșeli personale).

În urma acestor rezultate, formațiile din Brașov și Târgu Mureș au rămas fără joc câștigat, ambele având 0-3 bilanț. Meciul dintre CSM Constanța și FCC Baschet UAV Arad va avea loc pe 4 decembrie, de la ora 18.00

Campionatul se va relua în jurul datei de 18 noiembrie, în perioada următoare fiind programate, la Constanța, primele dueluri ale României din calificările pentru Women’s EuroBasket 2025. „Acvilele” vor juca pe 9 noiembrie cu Islanda și pe 12 noiembrie cu Slovacia, ambele confruntări urmând să înceapă la ora 18.00.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!