Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

România pierde clar confruntarea cu Spania din preliminariile Women’s EuroBasket 2023

România pierde clar confruntarea cu Spania din preliminariile Women’s EuroBasket 2023

Naționala de baschet feminin a României a cedat duminică seara (14.11) la Almeria, scor 107-52 duelul împotriva Spaniei din etapa a 2-a a Grupei C din campania de calificare la Women’s EuroBasket 2023.

Miguel Mendez le-a trimis pe parchet de la început pe Maite Cazorla, Maria Conde, Alba Torrens, Raquel Carrera și Irati Etxarri, în timp ce România a replicat cu primul 5 alcătuit din Florina Stănici, Ioana Ghizilă, Marta Fodor, Dora Ardelean respectiv Nicolett Orban.

Ibericele au marcat două coșuri în primele 40 de secunde (4-0), ecartul de patru puncte fiind menținut de Alba Torrens la 6-2. România a bifat un parțial de 5-0 pentru a întoarce scorul, Ghizilă și Stănici punctând din acțiune, în timp ce Ardelean de la linia de fault (9-6). Defensiva avansată propusă de Spania le-a pus probleme „acvilelor”, care au fost oprite din a finaliza cu pătrunderi, detaliu de care gazdele au profitat pentru a întoarce situația în favoarea lor, 14-10. După câteva greșeli în ambele tabere, Florina Stănici a scuturat plasa de la distanță și România revenea la conducere (15-14), moment după care selecționata antrenată de Dan Calancea a terminat sfertul cu 2/9 din acțiune și Spania a pus 10 puncte pe tabelă, primind în replică patru, pentru 24-19.

Sfertul al doilea a fost dominat total de „Furia Roja”, Irati Etxarri și colegele construindu-și un avantaj serios după un parțial de 18-2 în decurs de șase minute. Ghizilă a întrerupt seria gazdelor, cu două aruncări libere precise (42-23), pe finalul primei reprize Spania fiind cea care a înscris două noi coșuri din acțiune, iar România unul singur, în timp liberele Alinei Podar au stabilit scorul pauzei, 46-27.

Acvilele au avut 14 posesii pierdute în 20 de minute, jumătate din turnovers fiind produse de Ghizilă și Ardelean. Multipla campioană europeană s-a dovedit mai bună la procentajele pe atac, la recuperări și mai ales la assist-uri, unde aveau 13-4 după două sferturi trecute.

Două minute și jumătate au trecut din parțialul al treilea până la prima reușită a României, venită de la Stănici (48-30), însă perioada bună a Spaniei a continuat și s-a ajuns la un run de 8-0, oprit de timpul de odihnă solicitat de Dan Calancea după lay-up-ul lui Carrera, 56-30. Tot Stănici a pus și următoarele două puncte în dreptul „acvilelor” (58-32), veterana lotului transformându-și ambele aruncări libere, moment după care Spania a încheiat sfertul trei cu un parțial de 12-2 și tabela indica 70-34 înaintea ultimelor 10 minute.

Ioana Ghizilă a schimbat scorul în debutul sfertului patru (70-36), ulterior Anisia Croitoru și Alexandra Ghiță fiind eficiente, 77-40. Ibericele au bifat o serie de 16 puncte la rând până la tripla lui Ghizilă (93-43), finalul meciului consemnând și depășirea celor 100 de puncte înscrise de amfitrioane. Fosta campioană europeană s-a impus în cele din urmă cu 107-52, doar în primul sfert având oarecare probleme împotriva româncelor.

Tricolorele au 1-1 bilanț în Grupa C după disputa din Spania, în timp ce ibericele bifează al doilea succes din campania de calificare la EuroBasket 2023. Următoarea fereastră este programată pentru 24-27 noiembrie 2022, când România primește vizita Ungariei și se deplasează în Islanda.

Florina Stănici a contribuit cu 16 puncte și 4 pase decisive pentru selecționata României, urmată de Ioana Ghizilă (14 puncte, 5 recuperări) și Alina Podar (9 puncte, 3 recuperări). Maria Conde și Irati Etxarri au reușit amândouă 21 de puncte pentru Spania, iar Paula Ginzo și Raquel Carrera au terminat în double figures, cu câte 10 puncte.

 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!