Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Romina Filip și Amira Al Ash Hab continuă la Olimpia CSU Brașov

Romina Filip și Amira Al Ash Hab continuă la Olimpia CSU Brașov

Olimpia CSU Brașov va conta și în sezonul ce stă să înceapă pe Romina Filip și Amira Al Ash Hab. Filip va fi la al 2-lea sezon alături de alb-albastre, în timp ce Al Ash Hab continuă pentru al 4-lea sezon consecutiv la formația cu care debuta în Liga Națională. Extrema de forță se încadrează la regula U23.

Romina Filip s-a alăturat formației brașovene în vara trecută, după un sezon petrecut la SCM Timișoara (care a desființat echipa feminină în 2018). Filip face 30 de ani în luna noiembrie și joacă pe pozițiile 2 și 3. Pentru Olimpia CSU Brașov a jucat 27 de meciuri în ultima ediție de campionat, cu medii de 7 puncte, 4,2 recuperări, 2,1 pase decisive, 1,9 turnovers și 1,3 intercepții în 28:27 minute, cu 8,4 eficiență. În Cupa României a bifat 5 partide pentru alb-albastre, cu medii de 3,6 puncte, 5,6 recuperări, 1,4 assist-uri, 1,8 turnovers și 2 intercepții în 30:17 minute, cu 5,2 eficiență.

Pentru jucătoarea de 1,74 metri echipa de sub Tâmpa a fost a 5-a din primul eșalon pentru care a evoluat. A jucat la Olimpia București până în 2012, peste 100 de partide, iar în sezonul 2012-2013 a evoluat pentru CSM Târgoviște, cu care a câștigat Cupa României și a debutat în Euroligă. Au urmat patru sezoane la Phoenix Galați (2013-2017). În ultima stagiune alături de gălățence a reușit cele mai bune cifre ale sale într-o ediție a Ligii Naționale. A bifat 33 de partide, cu medii de 11 puncte, 6,6 recuperări, 3,3 pase decisive, 1,8 intercepții și 12,2 eficiență în 33:30 minute. De la Phoenix a mers un sezon la nou-promovata SCM Timișoara, înainte să ajungă la Olimpia CSU Brașov. În ultima campanie de calificare a naționalei de senioare la europeanul din acest an a jucat în 2 partide, cu medii de 2 puncte și 0,5 recuperări în 5.4 minute.

Amira Al Ash Hab va începe al 4-lea sezon alături de alb-albastre. Extrema de forță a împlinit 20 de ani în luna martie, astfel că se va încadra și în noua stagiune la regula U23. În următorul campionat echipele trebuie să aibă în teren o româncă sub 23 de ani pe toată durata partidei, nu doar în prima repriză ca în precedentul. În ultimul campionat Al Ash Hab a jucat 31 de meciuri, cu medii de 2,8 puncte, 2,5 recuperări și 2,5 eficiență în 15:51 minute. În cele cinci meciuri pe care le-a disputat în cupă a contribuit cu 3,4 puncte pe partidă și 3,6 recuperări în 12:50 minute, cu 5 eficiență.

În ultima stagiune a bifat cele mai multe meciuri într-o ediție de campionat, după ce în 2017-2018 juca 24 de partide pentru brașovence, cu medii de 2 puncte, 1,5 recuperări și 2 eficiență în 10:46 minute. Jucătoarea de 1,82 metri a participat în această vară la europeanul U20, divizia B, alături de reprezentativa României. În 6 meciuri a avut medii de 2,7 puncte, 3,7 recuperări și 0,8 assist-uri în 9.2 minute.

Olimpia CSU Brașov îl are și în acest sezon pe Dan Calancea ca antrenor principal. Semifinalista ultimelor 4 ediții de campionat le-a adus și pe surorile Dragana și Nikolina Zubac, de 18 și 21 de ani, din Bosnia-Herțegovina. Trei jucătoare care au evoluat pentru brașovence în sezonul precedent au plecat la CSM Satu Mare, Alina Podar, Flavia Ferenczi și Renata Szmutku, iar Devran Tanacan a ajuns la Kronos BC din Grecia.

Olimpia CSU Brașov este repartizată în grupa Est în prima fază a LNBF. Alb-albastrele joacă primul meci oficial pe propriul teren în 2 octombrie, când primesc vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Elevele lui Dan Calancea vor merge la un turneu amical organizat de covăsnence cu doar câteva zile înaintea debutului noului campionat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!